Işıkver: Çimento fabrikasının Elazığ'ın sağlığını tehdit etmesine seyirci kalmamalıyız

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, kentin ortasında kalan çimento fabrikasının hava kirliliğine yol açtığını ve Elazığlıların sağlığını tehdit ettiğini bildirdi.

Işıkver: Çimento fabrikasının Elazığ
GÜNDEM 24.06.2024 21:42:00 0

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, kentin ortasında kalan çimento fabrikasının hava kirliliğine yol açtığını ve Elazığlıların sağlığını tehdit ettiğini bildirdi. 

MHP'li Semih Işıkver, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Elazığ’ın bir çöküntü ovası özelliği taşıması topoğrafyanın yalnız bir yönde hava akımlarına açık olması ve bilhassa çimento fabrikasının şehrin ortasında kalışı, hava kirliliğinin artmasına sebep olmuş ve bu sıcaklarda çok geniş bir bölgede yaşayan vatandaşlarımızı adeta canından bezdirmiştir” dedi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Semih Işıkver'in açıklaması şöyle:

"1950’li yıllarda faaliyetine başlayan ve o dönem il merkezi dışında kalan Elazığ Çimento Fabrikası’nın insan sağlığını ve çevreyi tehdit eden bilimsel bulgular sonrası bulunduğu yerden kaldırılması vaatleri ilimizde maalesef her dönem siyasetin mezesi olmuştur.

VATANDAŞ CANINDAN BEZDİ

Elazığ’ın bir çöküntü ovası özelliği taşıması topoğrafyanın yalnız bir yönde hava akımlarına açık olması ve bilhassa çimento fabrikasının şehrin ortasında kalışı, hava kirliliğinin artmasına sebep olmuş ve bu sıcaklarda çok geniş bir bölgede yaşayan vatandaşlarımızı adeta canından bezdirmiştir.

Yıllık ortalama 160 bin ton üretimi ile gece gündüz durmadan çalışan fabrikanın kaldırılması konusu şehrimizin 20 yılı aşkındır gündeminde olmasına karşın bir arpa boyu dahi yol alınamamıştır.

Bir işletmenin bir şehrin geleceğini ve toplumun sağlığını tehdit etmesine seyirci kalmamalıyız. 
İlimiz Milletvekillerinin, Belediye Başkanının ve Sayın Valimizin şahsında bütün kurumlarımızın bu hususta topyekün bir mücadele  ortaya koymamız gerektiği âşikar..

Kendi adımıza bu aziz şehrin tertemiz insanlarını mutsuz eden her konu ile mücadele etmeye sonuna kadar devam edeceğimizin bilinmesini istiyor, Elazığ Kamuoyunu saygılarımla selamlıyorum. "

ANKARA / www.ucuncusayfahaber.com.tr


YAZARLAR