Kahramanmaraşlı sanayicileri sevindiren ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç Dora, KMTSO Meclis Başkan Vekili Mahmut Arıkan ve beraberindeki heyetle birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraktar’ı ziyaret etti

Kahramanmaraşlı sanayicileri sevindiren ziyaret
SİYASET 12.06.2024 00:10:00 0

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç Dora, KMTSO Meclis Başkan Vekili Mahmut Arıkan ve beraberindeki heyetle birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraktar’ı ziyaret ederek Kahramanmaraşlı sanayicilerin karşılaştığı sorunları gündeme getirdikleri önemli bir toplantı gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda ilettiği taleplerin anında karşılık gördüğünü söyleyen MHP'li Dora, “Sayın Bakanımız bürokratlarına konunun çözümüne yönelik talimatlarını vermişlerdir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç Dora, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şunları söyledi:

Kahramanmaraşlı sanayicilerimiz adına Sayın Bakanımıza bir kez daha

Türkiye genelinde çeşitli sektörlerde hizmet veren ve yaklaşık 20.000 kişiye istihdam sağlayan 14 sanayi şirketimiz öz tüketimlerinde kullanılmak ve karbon ayak izini düşürerek ihracatı artırıp ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla güneş enerji santrali kurmak için başvurular yapmış ve ruhsatlarını almışlardır.

Bu ruhsatlar deprem dönemine denk gelmesi nedeniyle yaşanan bürokratik ertelemelerden ötürü iptal edilmemiş olsaydı doğrudan 500 Milyon $ yatırım gerçekleşecek ve 3 Milyar $ dolaylı yatırım yapılmış olacaktı. Bu yatırımlar gerçeklemiş olsaydı ülke ekonomisinin cari açığına ve bölge ekonomisine katkısı olacaktı.

Bölgemiz sanayicileri tarafından güneş enerji santralleri kullanıldığında fosil yakıt tüketimi azalacak, çevre kirliliği olmayacak, ticari rekabet avantajı da bulunacaktır. Aynı zamanda santrallerin kurulumu gerçekleşmiş olsaydı çeşitli sektörlerde yaklaşık 500 kişilik yeni istihdam sağlanacaktı.           

Güneş enerjisi karbon ayak izini ve salınımını azaltmada önemli bir katkı vermektedir. Ayrıca günümüzde enerji maliyetleri çok yüksek seyretmekte olup işletmelerin elektrik ihtiyacının bir kısmını güneş enerji santralleriyle sağlayarak bu maliyetlerde önemli bir tasarruf elde edeceklerdir.

Hiçbir hata, kasıt, kusur ve ihmalleri bulunmayan depremzede sanayicilerimizin Kanunlar kapsamında şirketler tarafından alınan Çağrı mektuplarının iptal edilmeyerek haklarının verilmesi ile mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda Sayın Bakanımıza ilettiğimiz talebimiz anında karşılık görmüş ve Sayın Bakanımız bürokratlarına konunun çözümüne yönelik talimatlarını vermişlerdir.

Kahramanmaraşlı sanayicilerimiz adına Sayın Bakanımıza bir kez daha teşekkür ederim.

Not: Eski TKİ çalışanlarına bir defaya mahsus olmak üzere yeniden memleketlerine dönme hakkı verilmesi hususu da ayrıca gündemimizdeydi."

Ankara/www.ucuncusayfahaber.com.tr 


YAZARLAR