Malatya'da 5.9'luk deprem

Malatya

Malatya ilimizin Kale ilçesinde, saat 10.46’da 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Malatya ilimizin Kale ilçesinde, saat 10.46’da 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

GÖK'ÜN MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Gökhan Gökdeprem sonrası yaptığı  açıklamada “Tüm birimlerimizle irtibat halinde olarak sahadayız” dedi.

Başkan Gök'ün açıklaması şöyle:

"Malatya Kale ilçesi merkezli 5.9 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Tüm birimlerimizle irtibat halinde olarak sahadayız.

Allah beterinden korusun."

MALATYA'DA EĞİTİME ARA
Malatya'da deprem sonrası eğitime 1 gün ara verildi.

ALTUN'UN AÇIKLAMASI 

Bu arada depremle ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun bir açıklamada bulundu. Açıklama şöyle:

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Şu ana kadar deprem sebepli herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiş olup, ilgili birimlerimizin her biri kendi alanlarında tarama faaliyetlerini sürdürmektedir.

Depremle ilgili özellikle medya kuruluşlarımızın sansasyon ve dezenformasyondan uzak, sorumlu yayıncılık bilinciyle hareket etmelerini beklediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.

YERLİKAYA'NIN AÇIKLAMASI 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya depremle ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Malatya’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli illerimizde AFAD ve ilgili kurumlarımız saha tarama çalışmalarını sürdürmektedir.

112 Acil Çağrı Merkezi'mize 374 ihbar gelmiştir. Bu ihbarların 341’i bilgi ; 33’ü de yardım amaçlı çağrıdır.

Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1, Elazığ'da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana gelmiştir.

Herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır.

Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

AFAD: 4 KİŞİ KURTARILDI 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası Elazığ'da kısmi hasar gören bir binadaki 4 kişinin sağ olarak kurtarıldığını açıkladı.
AFAD tarafından yapılan açıklamada, “16 Ekim 2024 tarihinde saat 10.46'da Malatya ilimizin Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli AFAD ekiplerimizin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü ve jandarma ekiplerinin saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Deprem nedeniyle 112 Acil Çağrı Merkezi'ne toplam 374 ihbar gelmiştir. Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ illerimizde toplam 4 binada hasar meydana gelmiştir. Elazığ ilinde kısmi hasar gören bir binadaki 4 kişi sağ olarak kurtarılmıştır. Malatya ili Pötürge ve Kale ilçelerinde kaya düşmesi meydana gelmiştir” denildi.