Merih Demiral'a memleketi Karamürsel'den destek

Milliyetçi Hareket Partisi Karamürsel İlçe Başkanı Adnan Göktekin, Merih Demiral isminin ilçede yaşatılması adına alt geçite isminin verilmesini istediklerini bildirdi.

Merih Demiral
GÜNDEM 6.07.2024 19:15:00 0

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karamürsel İlçe Başkanı Adnan Göktekin, Merih Demiral isminin ilçede yaşatılması adına alt geçite isminin verilmesini istediklerini bildirdi. Başkan Göktekin, "Haydi Karamürsel evladına sahip çıkma vakti" dedi.

MHP Karamürsel İlçe Başkanı Adnan Göktekin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

CEZA KABUL EDİLEMEZ

"Türk futbolcumuz, Karamürsel'in evladı Merih Demiral’ın attığı gol sevincini Bozkurt işareti ile kutladığı için UEFA tarafından iki maç ceza alması kabul edilemez bir durumdur. Bu olay, bir sporcunun kendi kültürel ve milli kimliğini ifade etme özgürlüğüne yapılan açık bir saldırıdır.

Güneş’in doğduğu ilk yerden battığı son yere kadar varlığını sürdüren her Türk’ün “milli sembol” olarak bildiği bozkurt; Ötüken’den, Ergenekon’dan, Göktürklerden bu yana bizim saf ve temiz sembolimizdir.  Avrupa’nın demokrasi, özgürlük ve çok kültürlülük değerleri üzerine kurulu olduğunu iddia eden kurumlarının, böyle bir cezalandırma ile bu değerlerden ne kadar uzaklaştığını göstermektedir. Verilen Bu ceza, Türk milletine ve kültürüne karşı bir düşmanlık göstergesi olup, bu düşmanlığı dışa vurmuş, sporu siyasallaştırmış ve ayrımcılığı körüklemektedir. Bu UEFA tarafından futbola sürülen kara bir lekedir.

 

 

İKİ YÜZLÜ AVRUPA

İki yüzlü Avrupa’nın çifte standartını futbolada yansıtmış ve Euro 2024 turnuvasına gölge düşürmüştür. Tüm dünyanın ezbere bildiği Türk milletinin tümünü temsil eden Bozkurt işaretini akla ziyan tanımlamalarla turnuva milletleri nezdinde şüphe uyandırmış ve Merih Demiral'a verilen ceza ile milletimizin öfkesini haklı olarak üzerine çekmiştir. Avrupa organizasyonlarının bu art niyetli ve iki yüzlü tavrını UEFA’nın taraflı tavrını şiddetle kınıyor ve vicdani olarak reddediyorum.

Türk milleti sporcularımıza ve milletimize verilen bu düşmanca hareketi yenecektir. Bu cezayı şeref olarak kabul ediyoruz. Merih Demiral'ın memleketinden Karamürsel'imizden tüm dünyaya sesleniyoruz 
Ne Mutlu Türküm Diyene!

Merih Demiral isminin ilçemizde yaşatılması adına alt geçite isminin verilmesini istiyoruz. Haydi Karamürsel evladına sahip çıkma vakti! Ve burdan birkez daha sembolümüzü yaparak dünyaya meydan okuyorum. Haydi Karamürsel yap bir Bozkurt dünya görsün!"

KARAMÜRSEL / www.ucuncusayfahaber.com.tr


YAZARLAR