MHP İl Başkanı Çölkesen: Aksaray'a acil devlet hastanesi yapılmalı

MHP Aksaray İl Başkanı Av. Mustafa Çölkesen, kentin acilen en az 1000 yatak kapasiteli devlet hastanesine ihtiyacı olduğunu bildirdi.

MHP İl Başkanı Çölkesen: Aksaray
AKSARAY 7.12.2022 20:21:00 0

AKSARAY (üçüncüsayfahaber) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aksaray İl Başkanı Av. Mustafa Çölkesen, kentin acilen en az 1000 yatak kapasiteli devlet hastanesine ihtiyacı olduğunu bildirdi.

2015 yılında Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesinin kurulmasıyla Aksaray Devlet Hastanesi'nin vasfının Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne dönüştürüldüğüne dikkat çeken MHP İl Başkanı Av. Çölkesen, Aksaray'da resmi olarak sağlık hizmetlerinin 2.basamağında yer alan Devlet Hastanesi yoktur. Bu yüzden de Aksaray'ımız il dışına hasta sevki hususunda çok üst sıralarda yer almaktadır" dedi. 

MHP Aksaray İl Başkanı Av. Mustafa Çölkesen, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Ülkemizde sağlık hizmetlerinde 1. basamakta koruyucu aile hekimlerimizin bulunduğu Semt Poliklinikleri yer almaktadır. 2. basamakta Devlet Hastaneleri bulunmaktadır. 3. basamakta ise Eğitim ve Araştırma Hastaneleri, Şehir Hastaneleri ve Özel Hastaneler vatandaşlarımıza sağlık hizmeti vermektedirler.

Bu bağlamda şu anda Aksaray'da resmi olarak sağlık hizmetlerinin 2.basamağında yer alan Devlet Hastanesi yoktur. Aksaray'ımız il dışına hasta sevki hususunda da çok üst sıralarda yer almaktadır. Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bulunan yoğunluk ile sıra alamama veya randevuların çok ileri tarihe verilmesi sıkıntıları gün geçtikçe artmaktadır.

Bu nedenlerle Milletvekilimiz Sn.Ramazan Kaşlı'nın da TBMM kürsüsünden dile getirdiği Aksaray’lı hemşehrilerimizin sağlık hizmetlerinden daha iyi ve kolay faydalanması için ilimizde çok önemli bir eksiklik olan en az 1000 yatak kapasiteli bir Devlet Hastanesi acilen yapılmalı ve hizmete sunulmalıdır."


YAZARLAR