MHP'Lİ ABDURRAHMAN BAŞKAN'DAN CHP'Lİ HAYDAR UYAR'A SERT CEVAP

MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Avusturya zaferinin kahramanı, milli futbolcumuz Merih Demiral'ın sevincini Bozkurt işaretiyle göstermesine tepki gösteren CHP Belediye Meclis üyesi Haydar Uyar'a sert tepki verdi

MHP
SİYASET 3.07.2024 18:32:00 0

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Avusturya zaferinin kahramanı, milli futbolcumuz Merih Demiral'ın sevincini Bozkurt işaretiyle göstermesine tepki gösteren CHP Alanya Belediye Meclis üyesi Haydar Uyar'a sert tepki verdi.
MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan "Kendisine tavsiyem Türk milletinin müşterek değerlerine mensubiyet şuuruyla sahip çıkması, bu mensubiyet şuurunu kendisinde mevcut değilse de Türk milletinin değerlerine saygı duymasıdır" dedi.

2018 -2019 sezonunda Alanyaspor için de ter döken Merih Demiral'ın Avusturya maçında gol sevincini Türklüğün sembolü “BOZKURT” işareti yaparak yaşamasının bir takım çevreleri ziyadesiyle rahatsız ettiğini ifade eden Abdurrahman Başkan, CHP Alanya Belediye Meclis Üyesi Haydar Uyar'ın hezeyan dolu sözlerini hayretle okuduğunu bildirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Atatürk'ün Bozkurta olan ilgisini de hatırlatarak yaptığı açıklamada daha sonra şöyle dedi:

"Sayın Haydar Uyar’a hatırlatmak isterim ki; Cumhuriyet'imizin ve meclis üyesi olduğu partinin de kurucusu olan Gazi Paşa Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kişisel eşyalarından tutun da bastırdığı parada ve devlet kuruluşlarında dahi kullandığı bozkurt amblemleri milli hazinemizin en güzide cevherleri arasındadır.  
Ayrıca ilk Adalet Bakanımız Mahmut Esat Bozkurt’un soyadı olan “Bozkurt"u bizzat kendisinin verdiği de kaynaklarda mevcuttur.

YA SAHİP ÇIK YA DA SAYGI DUY

Kendisine tavsiyem Türk milletinin müşterek değerlerine mensubiyet şuuruyla sahip çıkması, bu mensubiyet şuurunu kendisinde mevcut değilse de Türk milletinin değerlerine saygı duymasıdır."

Alanya CHP Meclis Üyesi Haydar Uyar sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Bir sporcunun kendisini alkışlayan her türlü siyasi görüşten seyirciye bir partinin siyasi figürü ile cevap vermesi seyirciye saygısızlıktır. Bizler sporcuların siyasi görüşlerini oy verdikleri partileri merak etmiyoruz, onlar bizim ortak değerimizdir. O yüzden hiç bir sporcu siyasi partisini seyircinin gözüne sokmamalıdır" demişti.


Anahtar Kelimeler: ' ABDURRAHMAN BAŞKAN' ' HAYDAR ' CEVAP

YAZARLAR