MHP'li Fendoğlu, Onar Köyü etkinliklerine katıldı

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Kuruluşunun 800. Yılında Şeyh Hasan Onar Kültür ve Sanat Etkinliklerine katılarak burada vatandaşlarla bir araya geldi.

MHP
SİYASET 8.09.2024 21:27:00 0

Malatya/www.ucuncusayfahaber.com.tr 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Kuruluşunun 800. Yılında Şeyh Hasan Onar Kültür ve Sanat Etkinliklerine katılarak burada vatandaşlarla bir araya geldi.

Fendoğlu, Şeyh Hasan Onar’ın türbesini ziyaret ederek, burada dua etti.

 

 

Fendoğlu, “Anadolu’nun En Eski Cemevi, Göktürk Alfabeleriyle yazılı yazıtlar bulunan Arapgir'imizin Onar Köyünde Ahmet Yesevi Dergâhından yetişen Türk İslam Mefkûresine hizmet eden Şeyh Hasan Onar'ı anma etkinliğinde değerli hemşehrilerimiz ile bir araya geldik. Şanlı ecdadımızın Ruhu Şad olsun.” dedi.

Etkinliğe katılan herkesi sevgi ve saygıyla selamladığını belirten Fendoğlu, “Kıymetli değerlerimizin, kıymetli kişilerin bilinmemesi bizim eksikliğimiz. Onar Köyü ve Şeyh Hasan Onar’ı tanıyanların hayran kalmaması elde değil. Şeyh Hasan Onar, Yesevi Ocağının neferi Şeyh Hasan Onar cenk meydanında kılıcı eline aldığında bir Battalgazi, kitabı eline aldığında insanları irşad eden bir Mürşidi Kamildir.” İfadelerini kaydetti.

 

Onar Köyünün bir açık hava müzesi olduğunu belirterek, buranın tanıtımı ve turizm merkezi olması için elinden gelen her türlü desteği vereceğini belirten Fendoğlu, “Onar Köyünün tanıtımı ile ilgili projenin takipçisiyim. Köyümüzün eksikliklerinin giderilmesi içinde gereken girişimlerde bulunacağım. Geçmişimizi unutmamak, sahip çıkmamız lazım” ifadelerini kaydetti.

Fendoğlu, daha önce Onar Köyü ve buradaki Anadolu’nun En Eski Cemevi ile ilgili olarak TBMM’de yaptığı konuşmayı katılımcılarla paylaşarak, bölgenin tüm sorunlarını takipçisi olduğunu ifade etti.


Anahtar Kelimeler: ' Fendoğlu etkinliklerine katıldı

YAZARLAR