MHP'li Karakaya: Milletimiz tektir, adı 'Türk'tür

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, devletimizin bekasının, aziz milletimizin birliğinin, dirliğinin "Türkiye Milleti" safsatasıyla bugünlerde yeniden hedef alındığını bildirdi.

MHP
GÜNDEM 22.06.2024 11:31:00 0

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, devletimizin bekasının, aziz milletimizin birliğinin, dirliğinin "Türkiye Milleti" safsatasıyla bugünlerde yeniden hedef alındığını bildirdi.

Amasya Tamimi'nin yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, “Milletimiz tektir, adı 'Türk'tür. Bunun dışında düşünen, konuşan, yorum yapan herkes gaflet içerisindedir. Gafletten değilse ihanettendir” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, şunları söyledi:

İnancın ve kararlılığın belgesi

Amasya Tamimi; bir ülkenin kendi kaderini tayin hakkına olan inancının ve kararlılığının belgesidir.

Bu belgeyle, Türk milleti işgal kuvvetlerine karşı birlik olma kararlılığını ortaya koydu ve milli bir direniş hareketinin başlangıcını ilan etti.

Amasya'nın sıcak yürekleri, vatan topraklarının kurtuluşu için çırpınan yüzyıllık çınarlar gibiydi; kökleri derin, dalları geniş ve gölgesi tüm millete umut saçıyordu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 
19 Mayıs 1919'da Samsun'a ardından Amasya'ya geçerek  Türk milletine önderlik etmeye başlamış ve Milli Mücadele'nin seyrini belirleyen adımların başlangıcını yapmıştır.

O ilk nidadan, Cumhur İttifakı'nın kutlu sedasına

"Yeni Kapı Ruhu"yla FETÖ’nün hain darbe girişimi bertaraf edilmiş, devletin bekasına sahip çıkılmış, "milli irade" Amasya Tamimi'nde olduğu gibi Türk Milleti'nin vicdanında karşılık bulmuş, siyasetteki izdüşümü ise “Cumhur İttifakı”yla yapısallaşmıştır.

Amasya Tamimi'ndeki o ilk nidadan, bugün Cumhur İttifakı'nın kutlu sedasına!.

Amasya Tamimi'ndeki o ilk nidadan, Cumhur Ittifakı'nın sarsılmaz duruşuna!.

Amasya Tamimi'ndeki o ilk nidadan Türk Asrı, Türkiye Yüzyılı Vizyonuna!.

Amasya Tamimi'ndeki o ilk nidadan ihanetin belini kıran Milli Duruşa!.

Amasya Tamimi'ndeki o ilk nidadan "Benim aklım hep Türkiye"dir şuuruna!.

Hepimizin ortak sorumluluğu

Amasya Tamimi'ndeki o ilk nidadan "Önce Ülkem ve Milletim" kararlılığına!.

O günkü kararlılık ve vatan sevgisi, milletimizin her ferdi için bir ilham kaynağıdır.

Amasya'nın bu destansı anısını yaşatmak, milli şuurumuzu canlı tutmak ve gelecek nesillere aktarmak, o gün olduğu gibi bugün de; hepimizin ortak sorumluluğudur.

Sorumluluklarımız da oldukça fazladır. Değerlerimize sahip çıkmak en temel vazifemizdir. Bizi biz yapan, bize has olan,  birleştirici unsurlarımızın, kutlu yarınlarımızın, devletimizin bekasının, aziz milletimizin birliğinin, dirliğinin  "Türkiye Milleti" safsatasıyla bugünlerde yeniden hedef alındığı aşikardır.

Milletimiz tektir, adı 'Türk'tür.

Bunun dışında düşünen, konuşan, yorum yapan herkes gaflet içerisindedir. Gafletten değilse ihanettendir.

"Türk Milleti" kavramı tartışmaya açıklamayacak kadar kutsal, millet kavramı çeşitlendirme götürmeyecek kadar bütündür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir.” sözüyle son noktayı koymuş, “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” özdeyişiyle de bir daha açılmamak üzere bu bahsi kapatmıştır.

Gerisi, laf-ı güzaftır."

Ankara/www.ucuncusayfahaber.com.tr


Anahtar Kelimeler: ' Karakaya: Milletimiz tektir ''

YAZARLAR