Tarih: 15.01.2025 23:24

MHP'li Öztürk: Türkiye Adalet Akademisi özveriyle çalışıyor

Facebook Twitter Linked-in

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Türkiye Adalet Akademisi'nin özveriyle çalıştığını, önemli bir sorumluluk üstlendiğini bildirdi. Öztürk “Köklü bir devlet tezahürü içerisinde yükselen adalet sistemimizin etkin ve verimli şekilde işlemesi, donanımlı ve vicdanıyla karar veren hâkim ve savcılarımızın varlığına bağlıdır” dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Türkiye Adalet Akademisi Kanunu teklifinin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

Akademi'nin, tarafsız ve bağımsız hakimlerle savcılar yetiştirmeyi hedeflediğine işaret eden MHP'li Öztürk, "Türkiye Adalet Akademisi, hukuk alanında önemli eğitimler gerçekleştirmektedir. Hakim ve savcı adaylarımızın mesleki gelişimleri sadece başlangıçta değil, meslek hayatları boyunca desteklenmektedir" diye konuştu. Halil Öztürk, kanun teklifini desteklediklerini bildirdi.

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk’ün Türkiye Adalet Akademisi Kanunu Teklifi'nin 1.inci bölümü üzerine MHP Grubu adına konuşması şöyle: 

"Köklü bir devlet tezahürü içerisinde yükselen adalet sistemimizin etkin ve verimli şekilde işlemesi, donanımlı ve vicdanıyla karar veren hâkim ve savcılarımızın varlığına bağlıdır.

Türkiye Adalet Akademisinin misyonu, hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını esas alarak ulusal ve uluslararası düzeyde saygın ve yenilikçi bir eğitim kurumu olmaktır.

Bu güzide kurumumuzun hedefi ise tarafsız, bağımsız ve vicdanıyla karar veren mesleki, ahlaki değerlere bağlı hâkim ve savcılar yetiştirmektir.

Türkiye Cumhuriyetinin etkin ve aktif olarak içerisinde yer aldığı Türk Devletleri Teşkilatı her geçen gün prestijini artırmakta, çalışma alanını genişletmektedir.

Türk devletleriyle kurulan kültürel, siyasi ve ekonomik iş birliğinin yanında hukuki ağların da kuruluyor olması son derece mühimdir. Bu anlamda Türkiye Adalet Akademisi tüzel kişiliğiyle Türk Devletleri Teşkilatı çatısı altında diğer Türk devletleriyle ortak çalışmaların hızlanması ve süreklilik arz etmesi, ortak bir yargı kültürünün oluşması adına önemli bir gelişmedir."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —