MHP'li Uysal: Sığınmacı meselesi en önemli sorun

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Levent Uysal, sığınmacı meselesidir, Mersin’i de yakından ilgilendiren ve çözüm bekleyen çok önemli bir konu olduğunu bildirdi.

MHP
GÜNDEM 26.06.2024 12:12:00 0

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Levent Uysal, sığınmacı meselesidir, Mersin’i de yakından ilgilendiren ve çözüm bekleyen çok önemli bir konu olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin, luslararası çözüm ortaklarıyla birlikte en sağlıklı ve hızlı biçimde sığınmacıların ülkelerine dönmelerini organize etmesi gerektiğine dikkat çeken MHP'li Levent Uysal, TBMM GFenel Kurulunda yaptığı gündem dışı konuşmada şunları söyledi: 

Türk milleti her forsatta sahip çıktı

"Aziz Türk milleti zorda kalanlara ve darda olanlara hiçbir zaman duyarsız kalmamıştır. “Önce insan” diyerek her fırsatta mazlumlara sahip çıkmış, ülkemize sığınan insanları ötekileştirmeden kucak açmış ve birlikte yaşamıştır. 
Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin dediği gibi sığınmacıların gönüllü, güvenli ve onurlu geri dönüşleri en kısa sürede sağlanmalı, düzensiz göç engellenmeli, geri kabul anlaşması son bulmalıdır. Bilge liderimizin bu sözleri vatanımızın huzuru ve refahı için büyük önem taşımaktadır.

Sığınmacı meselesi, vekili olduğum Mersin’i de yakından ilgilendiren ve çözüm bekleyen çok önemli bir konudur. Göç İdaresine göre ülkemizde 4 milyon 600 bin civarında sığınmacı var. Bazı Avrupa ülkelerinin nüfusundan fazla.

Mersin'de 7 kiiden 1'i sığınmacı

Aziz Türk milleti zorda kalanlara ve darda olanlara hiçbir zaman duyarsız kalmamıştır. “Önce insan” diyerek her fırsatta mazlumlara sahip çıkmış, ülkemize sığınan insanları ötekileştirmeden kucak açmış ve birlikte yaşamıştır. Mersin’de neredeyse 300 bin sığınmacı var yani 7 kişiden  1’i sığınmacı. Mersin halkı sosyolojik ve ekonomik açıdan huzursuz. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin dediği gibi sığınmacıların gönüllü, güvenli ve onurlu geri dönüşleri en kısa sürede sağlanmalı, düzensiz göç engellenmeli, geri kabul anlaşması son bulmalıdır. Bilge liderimizin bu sözleri vatanımızın huzuru ve refahı için büyük önem taşımaktadır. 
Sığınmacılar ve göç konusunda partimizin görüşü milletimizle aynıdır.

Türkiye her zamanki gibi yalnız

Göçün getirdiği sorunları ülkeler tek başına çözemezler. Bu, uluslararası bir sorundur ama Türkiye, bu konuda, her zamanki gibi yalnız. Bu nedenle sığınmacı sorununu ortak vicdanla ve konunun uzmanlarıyla biz çözmeliyiz. Milliyetçi Hareket Partisi, altı yıl önce bir komisyon kurdu ve çok yönlü bir rapor hazırladı yani biz, hazırız. 
Dilini, geleneklerini, akrabalarını geride bırakarak ülkemizde zor şartlarda yaşayan insanlar elbet ki ülkelerine dönmek ve vatanlarına kavuşmak isterler; yeter ki onları teşvik edelim, yeter ki altyapıları oluşturalım. 
Sayın milletvekilleri, uluslararası çözüm ortaklarıyla birlikte en sağlıklı ve hızlı biçimde sığınmacıların ülkelerine dönmelerini organize etmeliyiz çünkü aziz milletimiz misafirperverliğini en iyi şekilde yerine getirmiştir."

ANKARA/ www.ucuncusayfahaber.com.tr 


YAZARLAR