MHP'li Yıldız'dan Abdulkadir Selvi'ye: Kavala propagandası yapma!

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, Gazeteci Yazar Abdulkadir Selvi'nin yazısı ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.

MHP
GÜNDEM 19.06.2024 14:55:00 0

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, Gazeteci Yazar Abdulkadir Selvi'nin yazısı ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldız, "Bir dilekçe verme işlemini kamuoyuna abartılı şekilde sunmadan önce, yetkin bir ceza avukatından yardım alırsanız, vatandaşın doğru bilgi edinme hakkına saygılı iş yaparsınız. Değilse, sadece hükümlü propagandası yapmakla kalırsınız" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Sayın Selvi ,

İstinaf ve temyiz incelemesinden geçmeksizin kesinleşen karar ve hükümlere karşı, kanun yararına bozma başvurusunu yapma yetkisi Adalet Bakanlığına aittir.

Olağanüstü kanun yollarından biri olan Kanun Yararına Bozma nedir?.

Kanun Yararına Bozma yapılabilen ceza mahkemesi kararları hangileridir?

Kanun Yararına Bozma yapılamayan kararlar nelerdir?

İnfaz hangi hallerde durdurulur?

Bir dilekçe verme işlemini kamuoyuna abartılı şekilde sunmadan önce, yetkin bir ceza avukatından yardım alırsanız,
vatandaşın doğru bilgi edinme hakkına saygılı iş yaparsınız.

Değilse, sadece hükümlü propagandası yapmakla kalırsınız."

SELVİ'NİN YAZISI

AKP iktidarı yanlısı olarak bilinen Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü “Kavala, Öcalan’dan daha mı tehlikeli” başlıklı yazısında söz konusu kişinin bir sivil toplum gönüllüsü olduğunu iddia ederek “Osman Kavala’ya karşı olabilirsiniz ama Batılıların kafasında sivil toplum temsilcisi bir Kavala imajı var. Siz Kavala’yı kötü göstermek isterken askerimizi, polisimizi, sivil vatandaşlarımızı, kundaktaki bebeği katleden Öcalan’ı daha az tehlikeli göstermek hangi aklın ürünüdür?” diye sormuştu.

ANKARA / www.ucuncusayfahaber.com.tr


YAZARLAR