MHP’li Yıldız’dan AYM’nin erişim engeli kararına tepki

MHP’li Yıldız, AYM’ye “Gerçek dışı bir haber yıllar sonra engellenirse bu kararın kamu yararı ve genel ahlakı, kişi onurunu koruyucu yanı kalır mı?” diye sordu.

MHP’li Yıldız’dan AYM’nin erişim engeli kararına tepki
HUKUK 1.11.2021 11:30:00 0

ANKARA (üçüncüsayfahaber)  - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili, Anayasa Komisyonu Üyesi Feti Yıldız, Anayasa Mahkemesi’nin erişim engeli ile ilgili aldığı karara tepki gösterdi. MHP’li Yıldız, AYM’ye  “Gerçek dışı bir haber yıllar sonra engellenirse bu kararın kamu yararı ve genel ahlakı, kişi onurunu koruyucu yanı kalır mı?” diye sordu.
MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili, Anayasa Komisyonu Üyesi Feti Yıldız, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
KAÇ YILDA SONUÇLANIR?
“AYM, kimi haber, site ve sosyal medya platformlarına sulh ceza hakimlerince verilen erişim engeli kararlarının pilot karar usulünü kullanarak ‘ifade ve basın özgürlüğünü ihlal’ ettiğini belirterek bu kararların istinaf ve temyiz denetimine açılmasını istedi.
AYM ‘ne sormak lazım. Erişimin engellenmesi kararı kanun yolunda kaç yılda sonuçlanır?
Gerçek dışı bir haber yıllar sonra engellenirse bu kararın kamu yararı ve genel ahlakı, kişi onurunu koruyucu yanı kalır mı?
BUNUN ADI YARGISAL AKTİVİZM DEĞİL Mİ?
Söz konusu pilot karar uyarınca 1 yıl içinde yasal düzenleme yapılmazsa; Anayasa Mahkemesi önünde bekleyen tüm benzer başvurular için hak ihlali kararı vereceğini bildirdi. Bunun adı yargısal aktivizm değil mi?
AYM ‘de bireysel başvurularda başvurucunun ünvanı, makamı ve mesleğine göre davanın öncelikle ele alındığı veya alınmadığı konusunda yakınmaları duymayan var mı?”
 


YAZARLAR