Tarih: 23.10.2024 20:57

Okan Buruk: Çok büyük farka gidebilirdik

Facebook Twitter Linked-in

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, tüm oyuncularının performansından memnun olduğunu ifade ederek “Pozisyonlara girdik. 4 gol attık. Belki 8-9 tane rahat atabilirdik. Çok büyük farka gidebilirdik” dedi.

Okan Buruk, UEFA Avrupa Ligi’nde Elfsborg’u 4-3 yendiğimiz müsabaka sonrasında açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk'un değerlendirmeleri şu şekilde:

“Bugün üzücü bir gün. Maçtan sonra aldığımız bir terör saldırısı haberi var. Hepimizi derinden yaraladı. Ölenlere rahmet, yaralılara en kısa zamanda şifa diliyorum. İnşallah tekrar yaşamadığımız şeyler olsun. Bu üzüntüyü yaşayarak buraya geldik.

 

 

“BÜYÜK FARKA GİDEBİLİRDİK”

Çalıştığımız gibi oldu. İlk defa 4-3-1-2 sistemini oynadık. Bir antrenmanla buna alıştık ve rakip analizi ile buraya hazırlandık. Oyun içinde birçok aksiyonda, geriden oyun kurmada, ikinci ve üçüncü bölgeye girişlerde her şeyi doğru uyguladık. Pozisyonlara girdik. 4 gol attık. Belki 8-9 tane rahat atabilirdik. Çok büyük farka gidebilirdik. İkinci yarıda 3-0 sonrası kaptırdığımız top sonrası 3-1’e geldi. Ardından şanssız bir penaltı ile 3-2 oldu. Bir anda ister istemez bir korku oluyor. Rakip takımı ümitlendirip kendiniz korkuya düşüyorsunuz. Ne kadar gol yersek yiyelim top hep bizdeydi. Pozisyon sayısı olarak da öndeydik. Rakibin de tehlikeli atakları oldu. Buradan üç gol buldular.

“AVRUPA LİGİ’NDE EN YÜKSEK SAYIYA ULAŞAN TAKIM OLABİLİRİZ”

Maçtan önce iyi bir geçiş takımı olduklarını söylemiştim. Buradan sıkıntı yaratacaklardı. Bunu  iyi şekilde kullandılar. Bazen garanti oynamamız, en doğrusunu oynamamız gerekiyor. Maçın büyük bölümünde doğru işler yaptık. Bardağa dolu tarafından bakacağım. Oyundan memnunum. Atılan gollerden, girilen pozisyonlardan, oyun üstünlüğünden memnunum. Bu hafta için Avrupa Ligi’nin en yüksek sayılarına ulaşan takım olabiliriz. İki forvetli ve Mertensli, kanatlarda Yunus ve Barış’ın olduğu bir oyun. Ofansif anlamda doğru cevap aldık. Defansif anlamda, maç içinde kaptırdığımız toplar bize pozisyon olarak döndü. Buradan goller yedik. Üzüleceğimiz taraf bu.

“ELİMİZDE GÜÇLÜ BİR SİSTEM OLDU”

Taktiği maç maç değerlendireceğiz. Bugün bizim için işleyen bir senaryo oldu. Rakibin dizilişine göre varyasyonlar değişebiliyor. Bugün bir antrenmanla bunu genel olarak doğru yaptık. Bu da elimizde güçlü bir sistem oldu. Bunu da düşüneceğiz.

“AZ POZİSYON VERDİK, HEPSİ GOL OLDU”

İlk yarı rakibe çok fazla pozisyon vermedik. Rakip bütün maç uzun top oynadı. Topla oynama yüzdeleri yüzde 35’ti. Galatasaray takımı hep pasla çıkan, pası deneyen bir takım. Gollerde kaptırdığımız toplar sıkıtı yarattı. Oyunun içinde bazen şanssızlık da oluyor. Barış’ın el pozisyonu gibi… Onun yanında takımın attığı gol sayısı benim için daha önemli. Daha az gol yemek istiyoruz. Ligde 3 gol ortalaması ile gidiyoruz. Burada da aynı şekilde. Ofansif anlamda bu ne kadar iyi olduğumuzu gösteriyor. Hücum oynayan takımlar kalesinde fazla pozisyon tabii ki verebilir. RFS maçında çok az pozisyon verdik ama goller yedik. Bugün de çok az pozisyon verdik ama hepsi gol oldu. Buralarda daha dikkatli olmamız gerekiyor, garanti oynamamız gerekebiliyor. Oyunun son bölümünde de birkaç top kaptırdık. Daha iyisini yapabilecek kalitemiz var. Bazen yorgunluktan kaynaklı hatalar olabiliyor. Başlayan ve bitiren tüm oyuncularımın performansından mutluyum.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —