Okan Buruk: Hayallerimiz için ilk maç çok önemli

Okan Buruk: Hayallerimiz için ilk maç çok önemli

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacağımız PAOK maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında medya mensuplarının sorularını yanıtladı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacağımız PAOK maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında medya mensuplarının sorularını yanıtladı.

Teknik Direktör Okan Buruk maçla ilgili olarak "Kendimize güvenimizi devam ettirmemiz gerekiyor" dedi.

Okan Buruk’un değerlendirmeleri şu şekilde:

"Avrupa Ligi bizim için bir hedef. Şampiyonlar Ligi’nde olmak çok önemliydi. Bunu hayal ederek sezona başlamıştık ama Avrupa Ligi’nde yarışmak, bu yeni format içinde olmak ve buradan yolumuza devam etmek yeni hedefimiz. Buna adapte olduk. Bunu istiyoruz. Hayallerimize, hedeflerimize buradan gidebileceğimizi düşünüyoruz. O yüzden ilk maç çok önemli. Son üç maça baktığımızda performans, konsantrasyon ve istek hep lehimize. Üst üste oynamamıza rağmen bu yorgunlukların üstesinden gelerek devam ediyoruz. Bu dördüncü maçımız. Hafta sonu bir maç daha oynayacağız. Arka arkaya beş tane maçımız olacak. Bu tabii ki fiziksel anlamda takımları zorlasa da mental olarak çok iyiyiz. Yenilendik. Yarın yeni bir maça başlayacağız. Hedefimiz kazanmak. Galatasaray ve Türk futbolu için buradan kazanarak ayrılmak istiyoruz. İyi oyun oynamak istiyoruz."

 

"RAKİBİMİZİN NE KADAR GÜÇLÜ OLDUĞUNU BİLİYORUZ"

"Rakibimiz geçen senenin Yunanistan şampiyonu. Çok değerli bir takım. Değerli teknik adamları var. Yine zorlu bir kaşılaşma bizi bekliyor. Bunun bilincindeyiz. Rakibimizin ne kadar iyi olduğunu biliyoruz. Geçen sene Yunan ligini yakından takip ettiğimiz için performanslarını biliyoruz. Bu seneki analizlerimize göre kadro değişse de benzer oyunlarını oynuyorlar. Hedefimiz kazanmak. Taraftarımızın yanımıda olacağını biliyoruz. Onlarla birlikte çok daha güçlü olacağımızı biliyoruz. Sabırlı, tutkulu, konsantre ve oyuncularımızın oyun becerilerini ortaya koyduğu bir oyunla kazanmak için elimizden geleni yapacağız."

"SADECE FUTBOLA VE MAÇLARA ODAKLANDIK"

"Florya’da bambaşka ortamımız var. Dışarıdan başka yansıtılıyor. Ligdeki isteğimiz, konsantrasyonumuz, arzumuz ve kazanma isteğimiz çok yüksek. Bunu hep belirtiyorum. Dışarıda suni bir ortam yaratılıyor. Takımımıza, oyuncularımıza ve kendimize güveniyoruz. Sezon başında hatalar ve yanlışlar yaptık. Adı üstünde sezon başı. Milli takımdan gelen oyuncular… Sezon geçen sene 12-13 ay sürdü. Sezon bittiğinde bazı oyuncularımız bir seneyi geçmişti. Bunların tekrar lige, futbola odaklanması her takım için süre alıyor. Bazen bizim için fazla da süre alabiliyor. Özellikle play-off maçları hazır olmadığımız, kadro olarak da eksik olduğumuz maçlardı. Şu anda kadromuz tamamlandı. Transfer dönemi bitti. Transfer bittikten sonra bizde sadece futbola ve maça odaklanılır. Ben, takımım, oyuncularım ve taraftarımız sadece futbola ve maçlara odaklandık. Sahaya odaklanmak galibiyet ve başarılar getiriyor. Geçtiğimiz iki sene de bunları yaşadık. Sezon başları bizim için hep sıkıntılı başladı ama devamında gerçek gücümüzü ortaya koyduk. Özgüvenimizi gösterdik. Çok büyük rekorlar kırdık ve maçlar kazandık. Bunların yanında kaybettiğimiz maçlar da oluyor, olacak. Hiç kaybetmek istemiyoruz. Futbolun içinde bunlar da var. Kendimize güvenimizi devam ettirmemiz gerekiyor. Bu maç da bunlardan biri. Kendimizi çok deva aynasında görmememiz gerekiyor. 6 maç kazandık, derbiyi kazandık ama yarın bir maç daha var. Yeni bir serüven ve heyecan bizi bekliyor. Bu başarılı geçen süreyi de pozitif olarak alıp mental olarak yarınki maça çok iyi hazırlanmamız gerekiyor. Özgüvenimiz yerinde. Bunu kullanacağız ama kafamızın hiçbir yerinde Fenerbahçe’yi yendiğimiz olmayacak. Bu maçı çok önemsememiz gerekiyor. Yarınki maçta bunu göstermemiz gerekiyor. Başarıya ve galibiyete aç bir takımız. Bunu da yarın sahada göstereceğimize inanıyorum."

"ROTASYONU ZAMAN ZAMAN KULLANACAĞIZ"

"Icardi iki gün antrenmana çıktıktan sonra Fenerbahçe maçı kadrosuna aldık. Takımın yanında olmak istedi. Heyecanını maç önü, maç anında arkadaşlarıyla paylaştı. Maç sonu da bunu çok net şekilde gördük. Sakatlık sonrası hazırlanma sürecindeyiz. İkisi bir arada tabii ki oynayacak. İnşallah üçü de bir arada oynar. Futbol bu. Kimin ne oynayacağı bilinmez. Planlarımız ve düşüncelerimiz var. Asıl odaklanmamız gereken takım oyunu ve başarı. Her oyuncumuz çok değerli. Herkes oynayacak. Rotasyonlarımız da zaman zaman olacak. Yoğun tempo içinde bazen oyuncu değişiklikleri yapacağız. Bu da düşüncelerimizen biri. Icardi ve Osimhen gibi iki büyük oyuncunun beraber oynama ihtimali her zaman bizde çok fazla olacak."

"Yunus her maç daha iyi gidiyor. Her maç üstüne koyarak ilerliyor. Yunus’un bu yeteneği, kalitesi çok var. Bir futbolcu için oynamak çok önemli. Oyun içinde de Barış ve Yunus’un saha içinde değiştirebiliyoruz. Sallai de aynı şekilde iki kanatta oynuyor. İyi oyuncularımız var ve iyi karakterdeler. Böyle bir grupla çalıştığım için çok mutluyum."

"Yaş ortalaması olarak iyi bir yerdeyiz. 26 yaş ortalaması Galatasaray için çok güzel bir ortalama. Muslera ve Mertens’i çıkarttığımızda diğer oyuncular orta ve genç yaşta oyuncular. Galatasaray’ın geleceği için önemli bir şey. Takım oyuncularını kadroya kattı. Önemli karakterler. Oyuncu ve kişilik olarak çabuk uyum sağladılar. Oynasa da oynamasa da takımı sahiplenen iyi profesyoneller. Transfer döneminde her zaman 7-8 oyuncu gelsin deniyor ama şu kadro uzun vadede de devam edebilecek bir kadro."

"BATSHUAYI ÇOK PROFESYONEL VE KARAKTERLİ BİR OYUNCU"

"Batshuayi forma şansı buluyor. Fenerbahçe maçında da çok oynamak istiyordu ama bir yerden sonra yorgunluklar, oyuncu değişiklikleri, rakibin hücum hamleleriyle birlikte farklı bir oyun oldu. 3-0’a getirdiğimiz yerde hakemin verdiği yanlış bir penaltı bizim adımıza da birçok şeyi değiştirdi. Hakemin maçı 3-1’e getirmesi, bizim oyuncu değişikliği planımızdan saha içine kadar her şeyi değiştirdi. Biraz daha 3-1’i koruma üzerine hamleler yaptık. Batshuayi’ye de bunu aynı şekilde anlattım. O bizim içim önemli. Yine oynayacak ve takıma destek verecek. Bundan önceki senelere göre süresi daha yüksek diye düşünüyorum. Oyuncu olarak ve karakter olarak önemli ve çabuk uyum sağladı. Çok düzgün bir profesyonel. Bizim için de önemli oyunculardan biri olacak."

"Kalitemize, oyun gücümüze ve oynayacağımız oyuna güvendik. Kendimize ekstra bir motivasyon vermedik. Böyle hazırlandık. Üstümüzde aşırı bir baskı yoktu. Bu maçlara iyi hazırlanmak gerekiyor. Tarihi rekabette ve puan tablosunda en önemli rakiplerimizden biriydi. Başkanımız buraya hiç gelmedi. Ne takımla konuştu ne de başka bir şey yaptı. Son gün yöneticilerimiz geldi. Oyuncularımıza ekstra bir yük yüklemedik. Saha içinde bu özgüveni ve baskısızlığı oyun üstünden göstermeye çalıştığımızda başarının geldiğini düşünüyorum."

"ÜÇ TÜRK TAKIMININ DA POTANSİYELİ VAR"

"Favori olmak önemli ve değerli. Bu özgüveni yükselten bir şey. 8 maçta da her takım birbirine sürpriz yaşatmak isteyecek. O yüzden kazanarak başlamak, 36 takımlı sıralamada yerimizi belirlemek için de önemli. Hedefimiz ilk 8’e girmek. İlk 8 içinde olmak için çok fazla maç kazanmak gerekiyor. Kazanmaya yönelik bir oyun oynamamız gerekiyor. Maça başlangıcımız çok önemli olacak. İlk yarıdaki üstünlüğümüzü devam ettirmemiz gerekiyor. Hedefimiz en yukarılara gitmek. Böyle bir kadromuz var. Sadece bizim değil. Hem Fenerbahçe’nin hem Beşiktaş’ın… Avrupa’daki üç takımımızın da Avrupa’da çok yukarılara gitme potansiyeli var. Türkiye’de bu yarış devam edecek ama 36 takımlık yarış içinde üç Türk takımı da birbirini geçmeye çalışacak. Bu da Türk futbolu ve ülke puanı için değerli olacak."

"GÜNAY'A GÜVENİYORUZ"

“Muslera bizim için sadece futbolcu olarak değil, kaptan olarak tecrübesiyle önemli ve değerli bir oyuncu. Günay da oynadığı maçlarda ne kadar iyi bir kaleci olduğunu gösterdi. Hiçbir zaman Muslera’yı aratmayacağını gösterdi. O da çok tecrübeli. Ayakları iyi olan bir kaleci. Bu bizim için çok önemli. Geriden oyun kurmada Günay’ın iki ayağını da kullanması önemli. Günay, oynadığı maçlarda takıma katkı verdi. Bu yüzden ona çok güveniyoruz.”