Tarih: 31.03.2024 05:03

Ramazan lezzetleri: Dondurmalı irmik helvası

Facebook Twitter Linked-in

İşte tadına doyamayacağınız dondurmalı irmik helvası tarifi:

Malzemeler: 
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı tereyağı
1 paket çam fıstığı (25 gram)
5 top sade dondurma

Yapılışı: 
Küçük bir sos tenceresine 2 su bardağı sütü ve 1 su bardağı toz şekeri ekleyin, ardından şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Yayvan bir tencereye 5 yemek kaşığı tereyağını ve çam fıstığını ekleyin. Önce fıstıkları kavurmaya başlayın, daha sonra irmiği ekleyin ve rengi koyulaşana kadar orta ateşte kavurun. İrmikler istediğiniz renge ulaşınca içine sütü ilave edin. İrmikler sütü çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Tencerenin kapağı kapalı olarak 10-15 dakika demlenmesini bekleyin. Küçük boy bir kâseyi hafifçe ıslatın. Demlenip soğuyan irmik helvasından birkaç kaşık alıp kâseye koyun ve yanlara doğru bastırarak ortasına bir çukur açın. Açtığınız çukura sade dondurma koyun ve üzerini helvayla kapatın. Kâseyi servis tabağına ters çevirerek helvayı çıkartın ve üzerine dondurma ekleyerek servis yapın. 

Afiyet Olsun!

#RamazanLezzetleri #TarımKrediKooperatifMarket




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —