Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın’ın ismi Mamak’ta yaşatılıyor

Mamak Belediyesi Uyanık Kütüphaneye Aybüke Yalçın ismini verdi

Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın’ın ismi Mamak’ta yaşatılıyor
ANKARA 20.09.2024 18:16:00 0

Mamak Belediyesi, Musiki Muallim Mektebi’nde bulunan Uyanık Kütüphaneye, Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın’ın ismini verdi. Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, CHP Mamak İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Engin Harmancı, Mamak Belediyesi Başkan Yardımcıları ve Mamak Belediyesi Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın’ın babası Sadık Yalçın da yer aldı.

 


Adıyla özdeşleşen “Mağusa Limanı” türküsü söylendi

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından Aybüke öğretmenin anısına özel bir konser gerçekleştirildi. Konserde, Aybüke öğretmenle özdeşleşen “Mağusa Limanı” türküsü Mamak Belediyesi Orkestrası tarafından seslendirildi. Halk Müziği Sanatçısı Kubilay Dökmetaş, konserin ikinci bölümünde sahne alarak, Eledim Eledim, Burası Muş’tur ve Kırmızı Gül Demet Demet türkülerini seslendirdi

 

“ Bu kütüphane Aybüke öğretmenin mirasını yaşatacak”

2017 Yılında Batman’ın Kozluk ilçesinde terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden Şenay Aybüke Yalçın’ın ülke genelinde birçok yere ve kuruma ismi verildi. Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin de 6 Eylül günü gerçekleştirilen Belediye Meclis oturumunda, Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın’ın isminin Musiki Muallim Mektebinde bulunan Uyanık Kütüphaneye verilmesini teklif etmiş, tüm parti gruplarının destek verdiği teklif oy birliğiyle meclisten geçmişti. Alınan bu karar sonrasında Aybüke öğretmenin isminin verildiği kütüphanenin açılışında konuşan Veli Gündüz Şahin: “ Bu kütüphane Aybüke öğretmenin mirasını yaşatacak” dedi. Aybüke öğretmenle birlikte ülkemizde vatan ve bayrak uğruna şehit olan tüm vatandaşlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anarak konuşmasına devam eden Veli Gündüz Şahin: “Aybüke öğretmen aramızdan ayrılalı 7,5 yıl oluyor. Ruhu şâd, mekânı cennet olsun” dedi. Aybüke’nin sadece bir öğretmen olmadığını ve ilim irfan aşılayan ruhunun, genç zihinlere ilham olacağını vurgulayan Şahin, bu milletin çocuklarına daha aydınlık bir gelecek hazırlamak için hayatını ortaya koyan bir kahraman olduğunu vurguladı. Mamak Abidinpaşa Merkez Camisinde Aybüke öğretmen adına mevlüt okutulacağını da hatırlatan Başkan Şahin:” Başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımız için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.


“Öğretmenimizin ismini sonsuza kadar yaşatacağız “


Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı yaptığı konuşmada, Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın’ın isminin kütüphaneye verilmesinden ve bu anlamlı programda olmaktan onur ve gurur duyduğunu belirtti. Sırmalı:” Bu güzel çalışmalarından dolayı Mamak Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi. Aybüke öğretmenin öğrencilerine sevgi ve umut aşılayan bir rol model olduğunu dile getiren Sırmalı:” Aybüke öğretmenin adının bu güzel kütüphanede yaşatıldığını görmek bizlere gurur vermektedir. Öğretmenimizin ismini sonsuza kadar yaşatacağız. Kendisini rahmet, sevgi ve saygıyla anıyor, ailesine sevdiklerine ve meslektaşlarına sabırlar diliyorum; ruhu şâd olsun” dedi.

Baba Sadık Yalçın’a Başkan Şahin’den plaket

Açılışa katılan Şehit öğretmen Aybüke Yalçın’ın babası Sadık Yalçın:” Mamak Belediye Başkanımıza Aybüke’nin ismini bu güzel kütüphaneye verdiği ve bizleri bu açılışa davet ettiği için teşekkür ediyorum” dedi. Terörün ülkemiz için en büyük tehlike olduğunu dile getiren Sadık Yalçın, bu tehlikeyi aşabilmemizin tek yolunun birbirimize duyduğumuz sevginin artarak sürmesi olduğunu belirtti. Öğretmenlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesinin ve güvenlik kaygısı duymadan çalışmalarının sağlanmasının, ülkenin birlik ve beraberlik duygusunu pekiştireceğini söyleyen Sadık Yalçın’a, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin tarafından bir de plaket verildi.

Aybüke Öğretmen için hazırlanan belgesel gösterildi

Daha sonra kütüphaneyi gezen Kaymakam Ali Sırmalı, Veli Gündüz Şahin ve beraberindeki protokol, yeni ismiyle tekrar açılışı yapılan kütüphaneyi gezdi. Kütüphanede öğrencilerle ilgilenen Başkan Şahin, baba Sadık Yalçın’la birlikte Aybüke öğretmen için hazırlanan kısa bir belgesel de izledi. Bu sırada duygulanan baba Sadık Yalçın’ı Başkan Şahin teselli etti. Etkinlik, Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın’ın isminin yer aldığı yeni tabela önünde fotoğraf çekilmesiyle son buldu.


YAZARLAR