TÜRK DÜNYASI

TÜRK DÜNYASI Haberleri

Semerkant’a kök hücre nakil merkezi

Onkoloji Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Fevzi Altuntaş, Özbekistan'da Başkent Taşkent’ten sonra Semerkant’ta kök hücre nakillerinin yapıldığı bir merkezin hizmet vermeye başladığını söyledi

Semerkant’a kök hücre nakil merkezi
TÜRK DÜNYASI 23.10.2023 20:26:00 0

Ankara Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Fevzi Altuntaş, Özbekistan'da Başkent Taşkent’ten sonra ikinci büyük şehir Semerkant’ta kök hücre nakillerinin yapıldığı bir merkezin hizmet vermeye başladığını bildirdi.

Özbekistan ve Türkiye'den bilim insanlarının akademik çabaların meyvelerini vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof.Dr. Fevzi Altuntaş “Nitelik bakımından tıbbın en üst aşaması olan allojenik kök hücre nakilleri de yapılır hale geldi. Özbekistanlı bilim insanları, yöneticileri ve emeği geçenleri kutlarım” dedi.

Ankara Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Fevzi Altuntaş, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Değerli Dostlar, 
Ne doğrarsan aşına o gelir kaşığına!
Unutmayın! Herkes ektiğini biçer. Ekilen her tohum kendi fidanıyla boy gösterir. Büyür, meyve verir. Elma fidanı armut ağacına dönüşmez. Bu bağlamda Özbekistan ve Türkiye'den bilim insanlarının ektiği tohumlar “akademik çabalar” meyvesini vermeye başladı. Başkent Taşkent’ten sonra ikinci büyük şehir Semerkant’ta da kök hücre nakillerinin yapıldığı bir merkez daha hizmet vermeye başladı. Nitelik bakımından tıbbın en üst aşaması olan allojenik kök hücre nakilleri de yapılır hale geldi. Özbekistanlı bilim insanları, yöneticileri ve emeği geçenleri kutlarım.

Bu minvalde Hz. Mevlananın şu öğretisini de hatırlatmak isterim:

"Ne Ekersen Onu Biçersin!"
Yiğidim! Kadere az bahane bul;
Nasıl oluyor da suçunu başkalarına yüklüyorsun? 
Kendini araştır, kendi suçunu kendin gör!
Gündüz vakti çalışıyorsun da, akşam ücretini başkası mı alıyor?
Neye çalıştın da zararını ya da faydasını görmedin? 
Ne ektin de zamanı gelince onu devşirmedin?
Sen de bilirsin ki elde ettiğin şey, yaptığının karşılığıdır. 
Yoksa adil olan Allah'ın takdiri, İnsana yaptığına uygun olmayan cezayı Nasıl olur da verir?
Suçu kendinde bul!
Çünkü o tohumu sen kendin ektin…

Sevgili Genç Arkadaşlarım,
Bu öğretide ‘Ekmek’ten kastedilen şey diğer insanların hayatlarını nasıl etkilediğindir. İnsanlara vereceğin en güzel hediye çalışkanlık ve üretkenliğinin yanında adalet, sevgi, şefkat ve değerlerindir. "Çalışmaya ve Değerlere" vurgu yapmaktadır. Bunlar hiçbir şeye mal olmayan bedava hediyelerdir. Hatta bu hediyelerin karşılığında çoğu zaman ödüllendirilirsin. Bu yüzden hayat “Ekmek ile Biçmek” arasında bir dengedir. Unutmayın! Etrafımıza çivi atarsak ayağımıza batar; gül atarsak güzel kokar. Gelin! Etrafımızın güzel kokmasını hep birlikte sağlayalım.
Sağlıcakla kalınız…

#UZBEKISTAN24TV
#StemCellTransplantationUzbekistan
#StemCellTransplantationSemerkand
#drfevzialtuntas


Anahtar Kelimeler: Semerkant’ hücre nakil merkezi

YAZARLAR