Seymenler, Offroad heyecanına ortak oldu

Seymenler, Offroad heyecanına ortak oldu

Seymenler, Offroad heyecanına ortak oldu
ANKARA 29.06.2024 11:29:00 0

Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Seymenlerinin; “Petlas 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası 2. Ayak Ankara Yarışı” kapsamında Çankaya Lozan Parkı’nda 27 araç ve 54 sporcunun katılımıyla düzenlenen seremonik start öncesi sergiledikleri gösteri, programa ayrı bir değer kattı.

Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Temsilcisi Halil Bahadır Saka,  Seymen gösterisi öncesi yaptığı kısa konuşmada; yarış tutkunlarını buluşturan bir organizasyonda olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

Ankara Kulübü Derneği’nin 1925 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “27 Aralık ruhunu ve Seymenlik geleneğini yaşatın” direktifiyle kurulduğu bilgisini veren Saka, şunlar söyledi: 

“Binlerce atlı ve yaya Seymen ile Ankara halkı 27 Aralık 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bağrına basmıştır. Bizler o günkü Seymenlerin torunları, günümüz temsilcileriyiz.  En temel görevlerinden birisi Seymenlik geleneğini yaşatmak olan Ankara Kulübü Derneği kamu yararına faaliyet gösteren Ankara’nın en büyük sivil temsilcisi konumundadır. Milli günler ve Ankara’nın önemli tanıtım günleri başta olmak üzere anlamlı sosyal sorumluluk projelerinde de gönüllülük esasına göre katılım sağlıyor, Seymenlik geleneğini temsil etme gayreti içerisinde bulunuyoruz. Bu anlamda bugün Ankara’da yarış tutkunlarını bir araya getiren önemli bir organizasyonda bulunmaktan ve Ankara Kulübü Derneği’ni temsil etmekten dolayı mutluyuz. Heyecanlarına ortak olduğumuz Offroad sporu tutkunlarına başarılar diliyor, kazasız belasız güzel bir yarış olmasını temenni ediyoruz. Bizlere gösterilen misafirperverlikten dolayı yarış heyetine teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Ankara Kulübü Seymenlerinin gösterisi büyük ilgi görürken, Offroad tutkunu sporcular da oyunlara büyük bir coşku içerisinde eşlik etti.

Ankara/www.ucuncusayfahaber.com.tr


Anahtar Kelimeler: Seymenler Offroad heyecanına ortak

YAZARLAR