"Söz konusu Türkiye olunca nasıl kenetlendiğimizi görmenin mutluluğunu yaşıyoruz"

MHP Genel Başkan Başdanışmanı, 25-26. Dönem MHP Osmaniye Milletvekili Prof.Dr. Ruhi Ersoy, Avrupa Futbol Şampiyonası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Başdanışmanı, 25-26. Dönem MHP Osmaniye Milletvekili Prof.Dr. Ruhi Ersoy, Avrupa Futbol Şampiyonası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Turnuvanın futbol maçının çok ötesinde bazı gerçeklerin yeniden keşfedilmesine ve görülmesine de vesile olduğunu ifade eden Prof.Dr. Ersoy “Özellikle 'Avrupa Türklüğü'nün bulunduğu ülkeye uyumu ve katkısıyla beraber Tük kültürünü yaşama iradesi, millî bilinci ve Türkiye mensubiyetinden taviz vermediği hakikati bir kez daha tüm yönleriyle görünür olmuştur” dedi.

MHP Genel Başkan Başdanışmanı, 25-26. Dönem MHP Osmaniye Milletvekili Prof.Dr. Ruhi Ersoy, millî takımımız ve "Bozkurt" tartışmalarının da bize kaliteli olmak, iyi yetişmek ve sonrasında sarsıcı etkiye sahip olunacak duruş göstermenin Türk gençliği için çıkartılacak önemli bir ders olduğunu gösterdiğine dikkat çekti.

MHP Genel Başkan Başdanışmanı, 25-26. Dönem MHP Osmaniye Milletvekili Prof.Dr. Ruhi Ersoy, şunları söyledi:

ADALETİN KILICI:

"Milli takımımıza Avrupa kupası maçları vesilesi ile milletimize yaşattığı millî duygu/coşku ve ihtiyacımız olan millî birlik, beraberlik şuuru için teşekkür ediyoruz. Bu turnuva *futbol maçının çok ötesinde* bazı gerçeklerin yeniden keşfedilmesine ve görülmesine de vesile oldu.
Özellikle "Avrupa Türklüğü"nün bulunduğu  ülkeye  uyumu ve katkısıyla beraber Tük kültürünü yaşama iradesi, millî bilinci ve Türkiye mensubiyetinden taviz vermediği hakikati bir kez daha tüm yönleriyle görünür olmuştur. Diğer bir husus da tarihi ve kültürel bir sembol olan *"Bozkurt"* işaretine verilen cezanın, batının iki yüzlülüğünün, çifte standardının bir kez daha bu vesileyle  görülmesi kadar sonrasında kabaran millî duygu ve dün akşamki maçta istiklal marşımız okunurken  tüm izleyicilerin *"Bozkurt"* işareti yapmasıyla yerinde ve çok önemli bir tepkinin gösterilmesine de vesile olmuştur. Zira "Bozkurt" işaretine verilen ceza o işaret şahsında cezayı veren ziyniyete göre, "haddini aşan, cüret eden" Türkiye ve Türklere verilmiştir. 

Öte yandan söz konusu millî takımımız ve "Bozkurt" tartışmaları bize kaliteli olmak, iyi yetişmek ve sonrasında sarsıcı etkiye sahip olunacak duruş göstermenin Türk gençliği için çıkartılacak önemli bir ders olduğunu göstermiştir. Hatırlanırsa benzeri tatışmalar Nobel Ödülü alan Aziz Sancar Hocamızın "Bozkurt" yaptığında da yapılmıştı. Sonuç olarak ülkemizde; söz konusu Türkiye olunca nasıl kenetlendiğimizi görmenin mutluluğu ile belli bir saplantılı kitlenin de Türkiye'nin başarısını iktidarın başarması şeklinde yorumlayıp sürekli küçümseme ve gayrı millî tutum takınmaları  durumunu da görünür hale getirmiştir. Bizlere düşen ise; Türk kültürü ve medeniyetinin tarihin akışı içinde önemli tecrübeler kazanarak emin adımlarla yürüyüşünün devam ettiği gerçeğini unutmadan, bu organik ve derin akıntıya uyumlu bir şekilde süreci sağlıklı yönetmeye gayret etmektir.

Ankara/www.ucuncusayfahaber.com.tr