Taş Medrese'de bir yıldız daha kaydı

Taş Medresede bir yıldızlığa kaydı. Ülkü Ocakları Birliği Kurucu Genel Başkanı ,dava insanı Dr.İbrahim Doğan Ankara'da vefat etti.

Taş Medrese
GÜNDEM 8.06.2024 23:30:00 0

Taş Medresede bir yıldız daha kaydı. Ülkü Ocakları Birliği Kurucu Genel Başkanı ,dava insanı Dr.İbrahim Doğan Ankara'da vefat etti. 

Ülkücü Tıbbiyelilerin ağabeyi, tüm nesillerin örnek olarak aldığı Dr. İbrahim Doğan'ın cenazesi 9 Haziran 2024'te (yarın) ikindi namazına müteakip Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedilecek.

 

İbrahim Doğan Kimdir?

İbrahim Doğan 1965 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başlamıştır. Sol örgütlerin üniversitelerde örgütlenmeye başlamasıyla 1968 yılında Tıp Fakültesi Ülkü Ocağı’nı kurmuştur. 

1969 yılında oluşturulan Ülkü Ocakları Birliği’nin ilk Genel Kurulu’nda da Genel Başkanlığa seçilmiştir. 1970 yılında Tıp Fakültesi’nde cereyan eden silahlı çatışmalarda bir doktorun ölmesi üzerine, kurşunun başka silahtan çıkmış olduğunun tespit edilmesine rağmen haksız yere dört yıldan fazla tutuklu kalmıştır. Cezaevinden çıktıktan sonra kaldığı yerden fakültesine devam etmiş ve geçen zamanı telafi ederek 1979 yılında Uzman Tıp Doktoru ve KBB uzmanı olmuştur.

Allah rahmet eylesin, sevenlerinin ve Ülkücü Hareketin başı sağ olsun.

 

ANKARA / www.ucuncusayfahaber.com.tr


Anahtar Kelimeler: Medrese' yıldız kaydı

YAZARLAR