"Teknolojiyi yalnızca kullanan değil üreten bir ülke olmalıyız"

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, “Teknoloji üreten ülkeler geleceğe yön veren ülkelerdir" dedi

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, “Teknoloji üreten ülkeler geleceğe yön veren ülkelerdir. Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerimize ulaşabilmemiz için teknolojiyi yalnızca kullanan değil üreten bir ülke olmamız gerekmektedir” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan MHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, şunları söyledi:

Siber saldırı tehdidi

"Son yıllarda küresel anlamda artan en büyük tehditlerden biri de siber saldırılardır. Yapay zekâ, bulut bilişim ve nesnelerin interneti gibi ileri teknolojiler dijital dönüşüme hız kazandırırken aynı zamanda siber güvenlik risklerine de zemin hazırlamaktadır.

Siber ortamdaki kurum, kuruluş ve kullanıcıların varlıklarının korunması devletlerin ve kurumların en önemli önceliklerinden birisi olmalıdır. Siber saldırıların maliyetleri gerek kamu gerek özel sektör kuruluşları için çok ciddi boyutlara ulaşabilmektedir. Siber suçların küresel maliyetinin yıllık 9,5 trilyon dolara ulaşacağı öngörülmektedir.

Teknoloji üreten ülkeler geleceğe yön veren ülkelerdir. Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerimize ulaşabilmemiz için teknolojiyi yalnızca kullanan değil üreten bir ülke olmamız gerekmektedir.

Siber güvenlik millî güvenliğimizin ayrılmaz bir parçasıdır. Bu kapsamda siber güvenlikle ilgili tüm kurumlar bir araya getirilerek müstakil bir siber güvenlik teşkilatının kurulması elzemdir diyoruz."