TÜRK EĞİTİM-SEN: "Şiddet Yasası" bir an önce çıkarılsın

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, İstanbul Ümraniye 30 Ağustos Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir velinin öğretmene saldırmasına ateş püskürdü.

TÜRK EĞİTİM-SEN:
EĞİTİM 12.06.2024 21:45:00 0

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, İstanbul Ümraniye 30 Ağustos Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir velinin öğretmene saldırmasına ateş püskürdü. Öğretmenlerin, adeta, her önüne gelenin kolaylıkla darp/taciz edebileceği bir meslek grubu haline getirildiğini söyleyen Geylan, “Bu vahşilere hak ettiği muamele hukuk eliyle verilmiş olsa, bu tür hadiselerin önüne geçilebilecektir” dedi.

Şiddet yasasının bir an önce çıkması gerektiğinin altını çizen Genel Başkan Geylan açıklamasında şunları söyledi:

“İstanbul Ümraniye 30 Ağustos Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.. Veli görünümlü bir vandal, çocuğunu sınıfta bıraktığı gerekçesiyle, öğretmenler odasını basıyor ve öğretmenimizi darp ediyor.

İşte bu cüreti anlamıyoruz?

Bu vahşilere hak ettiği muamele hukuk eliyle verilmiş olsa, bu tür hadiselerin önüne geçilebilecektir. Hatta böylelerini okul çevresine bile yaklaştırmayacaksın…

Ancak, yıllardır aymazca sürdürülen vurdumduymazlık, yapanın yanına kar kalıyor olması, öğretmenlerimizi, adeta, her önüne gelenin kolaylıkla darp/taciz edebileceği bir meslek grubu haline getirdi. Yazıklar olsun!

ŞİDDET yasası bir an önce çıksın. Failler hapisle cezalandırılsın! Cezalar ertelenmesin! Tutuklu yargılama getirilsin! Failler hakkında kamu davası yürütülsün!”

ANKARA / www.ucuncusayfahaber.com.tr


YAZARLAR