Türk Eğitim-Sen'den öğretmen mülakatlarında baskı iddiası

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, öğretmen atamalarında mülakat uygulamasının kul hakkına neden olacak sonuçların bir bir örneklerinin geldiğini söyledi

Türk Eğitim-Sen
SENDİKALAR 19.06.2024 22:06:00 0

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, öğretmen atamalarında mülakat uygulamasının kul hakkına neden olacak sonuçların bir bir örneklerinin geldiğini söyledi. Geylan "Buradan açık açık ifade ediyorum: üyelerimizi tehdit ederek inandıkları ile ekmekleri arasında tercihe zorlayanın alnını karışlarız!" dedi.

Kamu yönetimine seslenen Genel Başkan Geylan,  “Kamuda adeta paralel yönetim oluşturan, aymazca tutumlarıyla yıllardır kamunun içine edenlere daha ne kadar müsamaha göstereceksiniz?” diye sordu.

“Muhataplarımız ısrarla sağıra yatmaya devam ediyor”

Genel Başkan Talip Geylan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Öğretmen atamalarında mülakat uygulamasının adaletsizlikler doğuracağını, kul hakkı gaspına neden olacağını aylardır dile getiriyoruz.

Ama muhataplarımız ısrarla sağıra yatmaya devam ediyor.

Bir de yıllardır şahit olduğumuz üzere, mülakat süreçlerinden nemalanmaya çalışan arsızlar var.

Yine peydah oldular!

İşte bir üyemizden gelen mesaj: “Eşim sıralama içerisinde ve atama bekliyoruz. Ama değişik tekliflerle muhatap oluyoruz. Torpil bul, sendikanı değiştir, eşinin ismini yazdır gibi mide bulandırıcı şeylerle karşılaşıyoruz.”

“Daha ne kadar müsamaha göstereceksiniz?”

Kamu yönetimine sesleniyorum: Kamuda adeta paralel yönetim oluşturan, aymazca tutumlarıyla yıllardır kamunun içine edenlere daha ne kadar müsamaha göstereceksiniz?

Yıllarca bu ülkenin insanlarını ilk atamalarda, görevde yükselmelerde, yönetici atamalarında siyasilerin, sendikaların, dernek ya da vakıfların kapısında köle etttiniz, listeler havada uçuştu, insanlarımızın hakları gasp edildi.

Yine mi aynı şeyleri yaşayacağız?

Buradan açık açık ifade ediyorum: üyelerimizi tehdit ederek inandıkları ile ekmekleri arasında tercihe zorlayanın ALNINI KARIŞLARIZ!

Aynı duruşu sayın Yusuf Tekin’den  de bekliyoruz.

Sayın Bakan da çıkıp; “Bu ülkenin MEB Bakanı olarak, sendika/vakıf/cemiyet/dernek/bürokrat kim olursa olsun tek bir insanımızın hakkını gasp edenin ALNINI KARIŞLARIM!” çıkışını yapmalı ve öğretmen adaylarımızın muhatap olacağı muhtemel ahlaksızlıkları önlemelidir.”

ANKARA / www.ucuncusayfahaber.com.tr


YAZARLAR