"Türkiye Cumhuriyeti'nin adaleti daima peşlerinde olacak"

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, FETÖ terörist elebaşı ve militanlarının, bütün yaptıklarının bedellerini elbette cehennemde ödeyecekleri bildirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, FETÖ terörist elebaşı ve militanlarının, bütün yaptıklarının bedellerini elbette cehennemde ödeyecekleri bildirdi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümüne yönelik şunları söyledi:

"Tüm ömrü Türkiye'ye ve insanlığa ihanetle geçen, ülkemize büyük zararlar veren FETÖ elebaşı, uşaklık ettiği yerde, ABD'de Allah'a hesap vermek üzere öldü. Başta 251 vatandaşımızın şehit düştüğü 15 Temmuz darbe girişimi olmak üzere binlerce kişinin hayatını kaybetmesine, kurduğu çok sayıda kumpaslarla binlerce masumun cezaevinde yıllarını kaybetmesine neden olan ve sınav sorularını çalarak milyonlarca gencin umutlarını çalan FETÖ terörist elebaşı ve militanları, bütün yaptıklarının bedellerini elbette cehennemde de ödeyeceklerdir. Milletimizin laneti ve Türkiye Cumhuriyeti'nin adaleti daima peşlerinde olacaktır."

"Yenidoğan çetesi" soruşturmasına ilişkin ise Akçay, bu operasyonun başlatılması talimatını veren, bunun için özel bir ekip kuran ve sonuna kadar üzerine gidilmesini sağlayanın, dönemin İstanbul İl Sağlık Müdürü, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu olduğunu anlattı. 

Akçay, "Yapılan denetimlerde delil bulunamamasına rağmen dosyayı kapatmayıp İstanbul Emniyetinden yardım isteyen de Sayın Bakandır, olayla ilgili adı geçen hastanelerin ruhsatını iptal eden de yine Sağlık Bakanlığıdır. Dönemin İstanbul İl Sağlık Müdürü ve Sağlık Bakanı vaziyete zamanında müdahil olmuştur; görevi suistimal, savsaklama, kötüye kullanma diye bir şey de söz konusu değildir, teftiş mekanizması gecikmeksizin çalışmıştır, adli süreç zamanında işletilmiş, polis ve jandarma eş güdüm halinde suçluların peşine düşmüştür." değerlendirmelerinde bulundu.