GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

UEFA'ya öfke yağdı!

Avusturya ile oynadığımız EURO 2024 maçında attığı golden sonra Bozkurt işareti yaparak gol sevincini gösteren Melih Demiral'a 2 maç ceza veren UEFA'ya öfke yağıyor.

UEFA
GÜNDEM 5.07.2024 17:56:00 0

Avusturya ile oynadığımız EURO 2024 maçında attığı golden sonra Bozkurt işareti yaparak gol sevincini gösteren Melih Demiral'a 2 maç ceza veren UEFA'ya öfke yağıyor. Başta siyasetçiler olmak üzere toplumun tüm kesimlerinden yapılan açıklamalarda ikiyüzlü ve çifte standart uygulayan UEFA kınanıyor

Prof. Dr. E. Semih YALÇIN (MHP Genel Başkan Yardımcısı): Sonunda Türk düşmanlığı siyasetini spora da soktular. Değerli futbolcumuz Merih Demiral'a verilen iki maç men cezasının, haksızlığı geçtik; kin, öfke ve intikam hisleriyle alındığı belli. AB ülkelerinin çiğnemediği evrensel değer kalmadı. Özellikle II. Dünya Savaşı öncesine dönüş eğilimindeki Almanya'da Faşizm hortladı. Alman hükümetinin baskısıyla UEFA tarafından verilen ceza; sportif değil, bal gibi siyasi bir karar. Şiddetle kınıyoruz.

Mevlüt KARAKAYA (MHP Genel Başkan Yardımcısı): UEFA Batı; insan hakları ve özgürlüklerini sadece kendi çıkarları için kullandığını bir kez daha teyit etmiş, iki yüzlü siyasetini ortaya koymuştur. Milli futbolcumuz Merih Demiral'a #UEFA tarafından verilen 2 maçlık ceza bu adaletsizliği açıkça gözler önüne sermiştir. Öncelikle Merih Demiral yalnız değildir. İş tamamen futbol dışına çekilmiş, kirli siyasete ve intikama dönüştürülmüştür. Bu psikolojinin bilinçaltında açıkça nefret düşüncesi yatmaktadır. Sahada alamadıklarını, psikolojik baskıyla gün yüzüne çıkarmışlardır. Bize düşen ise; Berlin’i Türklük gurur ve şuuruyla çepeçevre sarmak, o ruhu sahaya yansıtmak ve UEFA'ya gereken cevabı vermektir. "Türk'e durmak yaraşmaz, Türk Önde Türk İleri" şiarıyla hudut tanımayacağımızı tüm dünyaya bir kez daha göstermek elzemdir. Zafer Bizimdir! "Ne Mutlu Türk'üm Diyene"

İsmail ÖZDEMİR (MHP Genel Başkan Yardımcısı): Milli futbolcumuz Merih Demiral’a UEFA tarafından verilen cezayı kınıyoruz. Sportif netice ve Türk Milli takımımızın başarısını hazmedemeyenler, ırkçılığı hortlatmış ve karanlık mazilerinden kopamadığını gözler önüne sermiştir. Tüm dünyada kendisini Türk hissedenlerin ve dahi Türkiye Cumhuriyeti’nin milli ve kültürel sembolleri arasında yer alan Bozkurt işaretinin UEFA aracılığıyla hedef alınması kabul edilemez. Avrupa’da yükselen ırkçılık ve Türk İslam karşıtlığının tezahürü olan UEFA kararı, sporun dostluk ve kardeşlikle, barışa olan katkısına büyük zarar vermiştir. Avrupa’nın güvenlik ve istikrarının Türk Milleti ve Türkiye olmadan tesis edilebileceğini düşünen çevreler ne derecede büyük bir yanılgı içerisinde olduğunu mutlaka yaşayacaktır. Sporcumuz ve milli neferimiz Merih Demiral kardeşimizin de A Milli Futbol Takımımız’ın da sonuna kadar yanındayız. İnşallah Avrupa Şampiyonası’nda elde edeceğimiz kutlu zaferle Bozkurt’un irade ve azminin yenilemeyeceğini tüm dünya ile beraber muhatapları da mutlaka görecektir.

Yaşar YILDIRIM (MHP Genel Başkan Yardımcısı): Sahada gücü yetmeyenin masada ceza vermesi ŞEREFİMİZDİR!

Abdurrahman BAŞKAN (MHP Antalya Milletvekili): Avusturya ile oynadığımız EURO 2024 maçında attığı golden sonra Bozkurt işareti yaparak gol sevincini gösteren Melih Demiral evladımıza 2 maç ceza veren ikiyüzlü ve çifte standart uygulayan UEFA'yı kınıyorum. Necip Türk Milleti olarak dün olduğu gibi bugün de yarın da Merih Demiral’ın yanında olmaya devam edeceğiz. 

Bahadır Bumin Özarslan (MHP MYK Üyesi): Bu ceza, korkunun eseridir. Uyuyor sanılan Türkler (Bozkurtlar), bu cezayla evrensel anlamda diriliş dönemine girecektir. Şer bildiğimizde hayır olduğunu, bir kere daha göreceğiz.

Prof. Dr. Ruhi ERSOY (MHP Genel Başkan Başyardımcısı): UEFA’nın Merih Demiral’a verdiği cezanın takipçisi Alman İçişleri Bakanı Nancy Faeser’miş. Kendisi direkt stadyumda izledikten sonra maç çıkışı durumu UEFA’ya şikayet etmiş. Dün BILD 2 maç ceza alınacağını önceden yazdı. Bize hukuk devleti dersi veren Almanlar dayatmayla UEFA’ya ceza aldırttı. Mevcut Alman Hükümeti 9 Haziran Avrupa Parlamentosu seçiminde meşruiyetini kaybetti, buna rağmen hala devam ediyorlar. Fransa’da meclis feshedilmiş, Belçika’da başbakan istifa etmişti. Gelecek seçim şu anki Ampel-Koalisyonu paydaşları kesinlikle hükümet kurabilecek kabiliyette değil, Merkel’in de partisi olan Hristiyan Demokratlar(CDU-CSU) kuracaklar. Ancak 50 barajının altında kalacakları için koalisyonla hükümet kuracaklar. Mevcut Tarım Bakanı Cem Özdemir gibi mevcut Alman Hükümeti de tamamen Türk ırkçılarıyla dolu, sözde solcu olmalarına rağmen. Bu hükümet gideceğini anladı ve Türkiye’yle ilişkileri bilerek sabote ediyor. Bu mevzuyu gündemde tutarak Alman halkını konsolide etmeye çalışıyorlar. Şu anda Almanya’da Türkleri en ufacık kışkırtmaları halinde ortalık karışacak durumda.

Engin ALAN (MHP 24. Dönem İstanbul Milletvekili): Kartal'a yok. Horoz'a yok. Ayı’ya yok. Aslan’a yok. Boğa’ya yok.
“Bozkurt’a” gelince ceza! Ha bu “Bozkurt”, başta UEFA.olmak üzere, kimin, neresine battı!

Turgut ALTINOK (Keçiören eski Belediye Başkanı): Jude Bellingham'a ertelemeli 1 maç ceza, Merih Demiral'a 2 maç ceza...
Bunun adı çifte standarttır, adaletsizliktir! Kuyruk acılarını biliyoruz. Türk'ün yürüyüşünü her zaman engellemeye çalıştılar ama başaramadılar. Yine başaramayacaklar. Oyuncumuzun ve Milli Takımımızın sonuna kadar yanındayız! "Bin cihana değişmem Şu öksüz Türklüğümü"

ANKARA / www.ucuncusayfahaber.com.tr

#BeFairUEFA


Anahtar Kelimeler: ' yağdı!

YAZARLAR