ÜLKÜ OCAKLARI

ÜLKÜ OCAKLARI Haberleri

ÜLKÜCÜ ŞEHİT YUSUF İMAMOĞLU

Ruhu şad mekanı cennet olsun inşallah.

ÜLKÜCÜ ŞEHİT YUSUF İMAMOĞLU
ÜLKÜ OCAKLARI 8.06.2024 08:46:00 0

TÜRK MİLLİYETÇİSİ ÜLKÜCÜ ŞEHİT YUSUF İMAMOĞLU
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 08 HAZİRAN 1970
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞDUĞU YER: BURSA-İNEGÖL
MESLEĞİ: ÖĞRENCİ

 

25 yaşındaydı.. 

Ailesi Bulgar hükümetinin baskısına dayanamayıp, Türkiye’ye göç etti, Bursa ili İnegöl İlçesine yerleşti. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü son sınıfta okuyordu.

Ülkücü teşkilatın Edebiyat Fakültesi başkanıydı.

OLAY GÜNÜ: 

O dönemde İstanbul'daki Yüksek Öğretmen Okulu öğrencileri de derslerini İstanbul Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültelerinden alıyordu. Bu okulda okuyan ülkücü öğrenciler, fakülte devrimci solcu-komünist militanların hakimiyetinde olması sebebiyle okullarına giremiyorlardı. 

Fakülte girişinde devam karnelerini imzalatmak ve böylece devam hakkını kaybetmemek için bekleyen fakat okula giremeyen bazı Yüksek Öğretmen Okulu öğrencilerinin karnelerini, Ülküdaşımız Yusuf İmamoğlu aldı, hocalara imzalatmak için fakülteye girdi.

Yusuf İmamoğlu, fakülteye girdi ve belgeleri hocalara imzalattı. Bunu haber alan katiller sürüsü devrimci solcu-komünist militanlar "Asistan Odası" olarak tabir edilen, asistanların oturduğu İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nin 339 nolu odasının kapısına sürü halinde vardılar. 

Yusuf İmamoğlu’nu kapıdan çıkarken sıkıştırdılar. 

Önce dövmeye başladılar. Ülküdaşımız bir fırsatını bulup ellerinden kaçmaya çalıştı. 

Gözü dönmüş katiller ülküdaşımıza silahla ateş ettiler. Kurşun sağ kulağının arkasından girdi, sol kulağından çıktı. 

Ağır yaralanan ülküdaşımız hastaneye kaldırılmak istendi. Ancak, Moskof dölleri, insanlıktan nasibini almamış alçaklar buna izin vermedi. 

Yusuf İmamoğlu, aldığı kurşun yaralarına rağmen hemen ölmemiş, 23 dakika sonra can vermişti. 

Bu süre içinde cinayeti işleyen grup tarafından hiç kimse yanına yaklaştırılmadığı gibi olay sebebiyle çağrılan bir ambulans da yine fakülte bahçesine sokulmadı.

Olay günü fakültede ayrıca bir doçent ve iki asistan silahla tehdit edildi. Ayrıca bir profesör de dersinden zorla dışarı atılarak hırpalanmıştır.

Cinayeti işleyen grup herhangi bir müdahale ile karşılaşmadan marşlar eşliğinde fakülteden ayrıldı. Polis ise olay yerine olaydan 1,5 saat sonra geldi. 

Yusuf İmamoğlu'nun öldürülmesi o dönem ülkücü kamuoyunda büyük bir tepkiye sebep olmuştur. 

Ülkücü basın yayın organları bu ölümün sorumlusu olarak, üniversiteleri komünist şiddete teslim eden üniversite yönetimlerini ve hükümeti göstermişlerdir.

Yusuf İmamoğlu'nun cenazesi kalabalık törenle vapurla memleketi Bursa'ya gönderildi. Bursa Emirsultan Mezarlığı'na defnedildi.

Ruhu şad mekanı cennet olsun inşallah.


Anahtar Kelimeler: ÜLKÜCÜ ŞEHİT YUSUF İMAMOĞLU

YAZARLAR