Yıldırım'dan Devlet Bahçeli'ye 27. yıl hediyesi Kanuni Sultan Süleyman kılıcı

Yıldırım

MHP 12-13.Dönem MYK Üyesi ve Ülkü Ocakları Ankara eski İl Başkanı Necmi Yıldırım, Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye 27. yıl hediyesi olarak Kanuni Sultan Süleyman'ın kılıcından esinlenerek özel olarak yaptırdığı kılıç hediye etti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 12-13.Dönem Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Ülkü Ocakları Ankara eski İl Başkanı Necmi Yıldırım, Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye 27. yıl hediyesi olarak Kanuni Sultan Süleyman'ın kılıcından esinlenerek özel olarak yaptırdığı kılıç hediye etti.

Necmi Yıldırım, Genel Başkanlığa seçilmesinin 27. yılı nedeniyle Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek anlamlı hediyeyi takdim etti.

MHP 12-13.Dönem MYK Üyesi ve Ülkü Ocakları Ankara eski İl Başkanı Necmi Yıldırım, ziyaretiyle ilgili olarak yaptığı paylaşımında şunları söyledi:

“Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’yi Genel Başkanlığa gelişinin 27. yılında ziyaret edip hayır dualarını aldık. Yüce Allah sağlıkla, afiyetle nice yıllar ülkemize ve partimize faydalı çalışmalar yapmasını nasip etsin.”

 

 

Kanuni Sultan Süleyman’ın kılıcından esinlendi

Kanuni Sultan Süleyman’ın kılıcından esinlenilerek oluşturulan Kanuni Cam Kılıç üzerinde, “Ey Hannan, ey Mennan olan Allah’ım! Ey lütufları gizli olan Allah’ım! Bizi korktuklarımızdan emin eyle. Ey mülkün Sahibi olan Rabbim. Bu değerli kılıç, insanların sultanı olan Sultan Selim’in oğlu Sultan Süleyman için yapılmıştır. Allah ona zaferi nasip eylesin.” yazıyor.
Kanuni Cam Kılıç üzerinde bulunan desenler, 24 ayar altın ve eskitme boyalar kullanılarak el işçiliği ile dekorlandı. Balçağı yani eli saldırıdan koruyan kısım ise pirinç malzemeden üretildi.

Ankara/www.ucuncusayfahaber.com.tr