Bulduk ÖZDEMİR


AB’DE IRKÇI DALGA VE TÜRKİYE

Politik açıdan suiistimale açık bu sorun ile yüzleşerek acilen tedbirler almalıyız.


AB içerisinde ekonomik sorunların başlaması, mülteci ve yabancı sayısının çokluğu gerekçelerinden, politik olarak ırkçı aşırı sağın güçlenmesi gerçekleşmiştir.
*** 
Avrupa Parlamentosu tarafından açıklanan sonuçlara göre merkez-sağdaki Avrupa Halk Partisi (EPP) en büyük grup olarak kaldı. Merkez-soldaki Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı (S&D) da ikinciliğini korudu. 
***
Ayrıca Almanya, Fransa, İtalya gibi birliğin en büyük ülkelerinde aşırı sağın(Irkçı Partiler) gösterdiği performans çok ilgi çekicidir.
Fransa da Macron politikaları iflas etmiş, Almanya da AFD(% 16) ikinci büyük parti olmuştur.
***
Almanya ve Fransa’da iktidar partileri kayıplar alırken İtalya’da Başbakan Giorgia Meloni tam tersi bir tabloyla zaferle çıktı.
Belçika'da genel seçimlerin ardından başbakan istifa etmiştir.
***
Oysa ülkemizde Avrupa’dan daha fazla mülteci var ve zamanında önlem almaz isek sosyolojik ve politik açıdan büyük sıkıntılar bizi beklemektedir.
***
Büyükşehirlerimizde ki mültecilerden kaynaklı gettolaşmalar, ucuz ve kaçak işgücü, kriminalitet vakalarının artması içerisinde ciddi tehditleri barındırmaktadır.
***
Politik açıdan suiistimale açık bu sorun ile yüzleşerek acilen tedbirler almalıyız. 
***
Ülkemizdeki geçim sıkıntısı, hayat pahalılığı, barınma konusunda fiyatların çok yükselmesi desrüktif politikalara kalıcı zemin hazırlamaktadır.
***
Sınırlarımızın düzenli ve güvenli korunması dışında Afganistan veya Afrika Ülkelerinden gelen sığınmacılara karşı önlemlerimizi caydırıcılığı yüksek şekilde belirlemeliyiz.
***
Suriye devleti ile iletişimi en üst seviyeye taşıyarak hem bu ülkede zemin bulmuş terör faaliyetlerine hem de ülkemizdeki milyonlarca Suriyelinin ülkesine dönmesi için gerekli politik ortamı inşa etmek zorundayız.
***
Aksi takdirde Türkiye’nin geleceği için planı, programı ve projeleri olmayan partilere ucuz politikaları için fırsat verilmiş olacaktır.
***
Türk Vatandaşlarının ekonomik sorunlarının çözülememesi, güvenli yaşam ortamında mülteci veya sığınmacı kaynaklı kriminal vakaların artması, yaşam ve kültür farklılıkları kullanılarak türlü bahaneler üretilecektir.
***
Türk Milleti tarihinde asla Irkçı ve emperyalist bir zihniyete, yönetim anlayışına tenezzül etmemiştir. 
Türk ve Dünya tarihinde yüzlerce örneği, belgesi mevcuttur. Her zaman güçsüzün, mazlumun hakkını savunmuştur.
***
Buradaki temel dayanağım zamanında, iş işten geçmeden, biz de de insanlığın kabul etmediği akımlara fırsat verilmemesi içindir.
***
Ayrıca Mülteci ve sığınmacılar konusunda Türkiye Batının toplama alanı değildir.
***
Düşene, düşküne ve ülkesini terk etmek zorunda kalana yardım, şartlar düzelene kadar evet ama kalıcı olmalarına hayır diyebilecek politikaları üretmek zorundayız.

Bulduk ÖZDEMİR 

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi

YAZARLAR