Ali KUZENCİK / MERAM BAĞLARI

Tarih: 19.06.2024 12:15

Arda Güler....

Facebook Twitter Linked-in

ARDA GÜLER: 
“İNGİLİZCE BİLİYORUM AMA 
TÜRKÇE KONUŞACAĞIM”

 

 

Maşallahhh… Allah esirgesin.
Şu heyecanlarına bakar mısınız canlar… Hepinizin gözlerinden öpüyorum. Rabbim annenize babanıza milletimize bağışlasın sizi. Canlarım benim ya…

Gençler ülkemizin geleceğidir. Hep beraber vatanını ve milletini seven, üstün vasıflı, hedefleri olan gençler yetiştirmeliyiz.

Onların üzerinde  “Kaşıkçı Elması” sarrafının titizliği ile çalışmalıyız.

Düşüncesi, siyasi ve ideolojik aidiyeti ne olursa olsun, evvel emirde söylemek isterim ki, Türk gençliği bizim has bahçemiz, parlak yüzümüz, muazzam hazinemizdir.

-İmanlı, bayrak, vatan ve millet 
sevgisiyle bezenmiş, 
-Taassuptan uzaklaşmış,
-Tahriklere yüzünü dönmüş,
-Küçüğünü büyüğünü bilen, 
-Milli seciyesiyle gururlanan,
-Hadiselerin akışına milli ve yerli bakabilen Türk Gençliği irfan sancağımız, istiklal zırhımızdır.

Yazılarımın tamamına yakını gençlere yöneliktir. Çünkü sağlam gençler yetiştirmek, bozulmuş yetişkinleri düzeltmekten kolaydır.

Canlar... 
Size bir şey söyleyeyim mi.? Yeni nesil, pırıl pırıl...Asıl sıkıntı geçen ay “KİM MİLYONER OLMAK İSTER” Dede Korkut sorusu örneğinde olduğu gibi yeni nesle atalarını unutturan yetişkinlerde.!

Kitapçıların “çok satanlar” rafındaki kitaplardan kaç tanesi gençlere ecdadını ve Ata yurdu sevdirmek için yazılmış acaba.?

Yeni nesili şuurlu yetiştirmek için devletimizin banisi Gazi M.Kemal ATATÜRK ne de güzel yol gösteriyor;

“Yetişecek çocuklarımıza ve gençlerimize, görecekleri tahsilin hududu ne olursa olsun, en evvel, her şeyden evvel Türkiye’nin istikbâline, kendi benliğine, millî an’anelerine düşman olan bütün unsurlarla mücadele etmek lüzumu öğretilmelidir.”

Çocuklarımız, gençlerimiz ülkemizin ve Türk dünyasının geleceğidir. Hep beraber vatanını ve milletini seven, üstün vasıflı, hedefleri olan gençler yetiştirmeliyiz.

Türk gençliği bizim has bahçemiz, parlak yüzümüz, muazzam hazinemizdir….

Gençlik hür istikbalimizin mimarı, mihmandarı, mirasçısı, mihrabıdır.

 

 

Türk gençliği milli ve manevi değerlerle teçhiz edilirse/donatılırsa anasının ve babasının hayır duasıyla yoluna devam ederse hiçbir kötülük semtine dahi uğrayamayacaktır.

Gözümüze nasıl bakıyorsak onlara da öyle bakmalıyız. Sağlam bir kafaya, imanlı bir kalbe, çalışan ve çalışkan bir kola sahip bir gençliğin üstesinden gelemeyeceği hiçbir zorluğun olmadığı, olmayacağı inancındayız.

Bilinsin ki, teminatımız ve tesellimiz Türk gençliğidir… Tarihin hiçbir döneminde esir bir vicdan ile kutlu emanetlerin taşındığı görülmemiştir.

Bu sebeple bazı bölücü ruhu taşıyan Türk coğrafyası adıyla alakası olmayan ve gençliğimizi esir etmek için kuyruğa giren; bölücü ve bütün dünyaları “makam ve para” olan “mıymıntılara” katiyen izin vermeyeceğiz.

Merhum Cenap Şehabettin diyor ya, “Kalp kalbe sığdı mı göz gözü kusurlu görmez.”

BAŞARI, bütün futbolcular için özlemdir. Zirveye çıkmak da bir özlemdir. Ama her insanın çıkabileceği zirve, ayrı ayrıdır.

Biri için zirve Vefaspordur, diğeri 
için Altınordu’dur bir başkası için ise Beşiktaş’tır.

Önemli olan o genci, çıkabileceği zirvenin sonuna kadar taşıyabilmektir. Fenerbahçe gibi, Real Madrid gibi

Her teknik direktörün amacı varlık sebebi olan sevgili öğrencisini KENDİ ZİRVESİNE çıkarmaktır.

Rahmetli Gündüz Tekin Onay ve Ancoletti gibi iyi hocalar öğrencisinin kişiliğine yön verir, şekillendirir. Örnek model teşkil eder. Gökteki yıldız gibidir. Hep yol gösterir.

Kulüpler ve fedarasyon bu sebeple hem bireysel hem kitlesel başarıyı yakalamak için, yüzlerce yeşil eriği, can erik yani ARDA GÜLER yapmak için KAŞIKÇI ELMASI sarrafının titizliği ile çalışması gerekir.!

Meram Bağları’ndan;
SEVGİ ve MUHABBETLE

Orjinal Köşe Yazısına Git

— KÖŞE YAZISI SONU —