Dr.Oğuz POYRAZOĞLU / AKIL PENCEREMDEN


Baharın Müjdecisi, Yeniden Doğuşun Simgesi: NEVRUZ GÜNÜ

Baharın Müjdecisi, Yeniden Doğuşun Simgesi: NEVRUZ GÜNÜ


AKIL PENCEREMDEN 
Dr. Oğuz POYRAZOĞLU 
opoyrazoglu@gazi.edu.tr


Mart ayının 21. günü kutlanan Nevruz, baharın müjdecisi ve yeniden doğuşun simgesi olarak kabul edilir. Farklı kültürlerde ve coğrafyalarda farklı isimlerle anılan bu özel gün, birçok gelenek ve ritüelle kutlanmaktadır.

Nevruz'un Tarihi ve Önemi:

Nevruz'un kökeni, çok eski medeniyetlere kadar uzanmaktadır. Kutsal kabul edilen bugün, doğanın uyandığı ve yeni bir yılın başladığı bir dönüm noktası olarak görülmektedir. Nevruz, zamanla farklı coğrafyalara yayılmış ve birçok kültür tarafından benimsenmiştir.

Benim için Nevruz:

Nevruz, en sevdiğim bayramlardan biridir. Nevruz'un en sevdiğim yönü, baharın coşkusunu ve yeni başlangıçların heyecanını yaşatmasıdır.

Nevruz'u Kutlamak:

Nevruz'u kutlamak için birçok şey yapabiliriz. Evimizi temizleyebilir, Nevruz sofrası hazırlayabilir, atlama ateşine katılabilir veya sevdiklerimize hediye verebiliriz. En önemlisi, Nevruz'un ruhunu yaşatarak barış, dostluk ve dayanışma mesajını yayabiliriz.

Nevruz'u kutlamak için yapabileceğimiz bazı şeyler:
 Evinizi temizleyin ve süsleyin.
 Nevruz sofrası hazırlayın.
 Atlama ateşine katılın.
 Sevdiklerinize hediye verin.
 Ailenizi ve dostlarınızı ziyaret edin.
 Nevruz konserlerine veya etkinliklerine katılın.
 Nevruz ile ilgili şiir veya hikaye yazın.
 Nevruz fotoğrafları çekin ve sosyal medyada paylaşın.

Nevruz'un ruhunu yaşatarak barış, dostluk ve dayanışma mesajını yayalım!

Son olarak bende Bilge Lider’imizin ifadesiyle “Bu düşüncelerle Türk milletinin 21 Mart Bahar Bayramı’nı kutluyor, Yenigün’ün bin yıllık kardeşliğimizin perçinlenmesi için tarihi bir eşik olmasını diliyorum. Son yurdumuzda birlik ve beraberlik içerisinde sonsuza kadar var olmayı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor; tüm vatandaşlarımızla, gönül ve kültür coğrafyalarımızdaki tüm kardeşlerimizle sağlık, sıhhat, refah, mutluluk ve selamet dileklerimi paylaşıyorum.”

 


 

Ankara, Eryaman-21.03.2024
#Nevruz #BaharBayramı #YenidenDoğuş #Barış #Dostluk #Dayanışma

YAZARLAR