Ertuğrul SUBAŞI / AHVAL


BAŞBUĞUMUZ TÜRKEŞ'TİR!

Bozkurt yürekli, Üç Hilal sevdalı Türkeş! Kalem olsam yazsam divitim yetmez Başbuğum!


Aşkın od misali düştü yüreklere, kulağımıza okunan Ezan-ı Muhammed’in akabinde, kundakta işlendi sevdan. Kiminin dilinde körü körüne bir intisaplık safsatası, kimine göre pekişmiş bağlılık denilse de biz yürekten sevdik seni. Davudi sesindeki tokluğu, yürekli duruşunu, “Evlatlarım! “yükselişindeki samimiyete aidiyet duyduk. Görmeden, elini öpmeden, diz kırıp tedrisatına dahil olmadan sevdik seni..
Sen ki Türk Dünyasının son Başbuğu, sen ki tabutluğa sığmayan, sen ki tasfiyelere eyvallah etmeyen, sen ki idam ile durdurulmaya çalışılan, sen ki Türk Dünyasının nefesi, Türklüğün umudu Türkeş!


Türkeş Sevdası bir slogan değil. Türkeş sevdası Türk İslam Ülküsünün vücut bulduğu; Yesevi nefesi, Bektaşi dizi! Sen ki tevazu ehli, Yunus eli. Sen ki Yavuz kudreti, Turan’ın sesi! Sen ki baştan başa Türklüğün ebedi Güneş’i Türkeş!
Kıbrıs’tan Anadolu’ya akın eyleyen, sürgünle başlayan, fetih ile neticelenen ve Firavunların karşısında dimdik Musa. Adım adım, karış karış Yesevice Türklük ve İslam için mücadele eden Türkeş. Tufanlara baş kaldıran Türkeş!
Komünizmin yapılanmaları ve Oportünistlerin planlarını alt üst ederek ebedi bir neslin kavgası Türkeş! Ant içenlerin sağ yumruğu ile göğü deldiren Türkeş! Allah Vatan ve Millet yolunda Türkeş! Yaradan’a teslim olan, gayrısına eyvallahı olmayan Türkeş!
Ali Arslan’ı, Feyzullah diye yutturmaya çalışan Siyasal İslamcılara diyalog yolu açmayan Türkeş! 14’leri ekarte edenlerin oyunlarını başına çeviren Türkeş! Yıllarca Menderes suçlamaları yapanların mezarı başında helallik dilediği Türkeş! Her ne olursa olsun Vatan evlatlarını bağrına basan Turan yürekli Türkeş!
1944,1960, 1968,1980 ve daha nicelerine karşı ;“Bu meydanda cesedim kalır, yine konuşurum. Devlet Ya vardır, Ya yoktur. Devlet’i sokağa mağlup ettirmem” ifadesi ile haykıran Türkeş! 
Milliyetçi Hareket Partisi şehitler kervanıdır, uğrunda beş bini aşkın şehitler vermiş, uğrunda dokuz yiğidin idam sehpasında uçmağa vardığı, Türkiye Cumhuriyet’i Devlet’inin her karışına fitne tohumu ekmeye çalışanların karşısında, Vatan gülü eken Türkeş! 
Gençler geleceğimizdir, gelecek seçimin değil, gelecek neslin inşası için mücadele eden, Ülkü Ocakları ile kainatın en büyük Gençlik hareketini kurucusu Türkeş! 
Bozkurt yürekli, Üç Hilal sevdalı Türkeş! Kalem olsam yazsam divitim yetmez Başbuğum! 
“Bir elime Ay’ı, diğer elime Güneş’i verseler davamdan vazgeçmem” diyen Şanlı Peygamberimizin izinden zerre ayrılmayan, Ehli sünnet Türkeş! 
Satmadan satılmadan! Yılmadan usanmadan, zerre yolunda taviz vermeden, inşa ettiğin Ülkücülükten asla ayrılmadan, ihanete geçit vermeden aşkında ve emrindeyiz Başbuğum. Liderimizin emrinde, Teşkilatımızın dahilindeyiz! 
Vefatının 27. Seneyi devriyesinde 
Türk Dünyasının Başbuğu, Milliyetçi Hareket Partisi Kurucusu Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i rahmetle özlemle yad ediyorum. Ruhu şad mekanı cennet olsun inşallah. Şanlı peygamberimize komşu olsun. Allah ondan razı olsun. 
Evlatların seninle, evlatların emrinde, evlatların emanetinin bekçisi, evlatların ; Öz evladın Liderinin daimi izinde.. 
Ertuğrul SUBAŞI 
04.04.2024

YAZARLAR