Dr. Osman BÜYÜKKAYA


Bayram mesajı…

Bayram mesajı…


Bayram 
Bir olmak 
Biz olmaktır 

Bayramların milli ve manevi dayanışmanın, birlik ve dirlik halinde yaşamanın, barış ve kardeşlik ruhuyla bezenmenin kutlu dönemleri olduğunu bilmeliyiz

Türk ve İslam coğrafyaları üzerinde hesap ve plan yapan, hassasiyetleri kaşıyarak devlet ve toplum istikrarını dinamitlemeyi amaçlayan mihrakların boş durmadıklarını hemen her gün görmekteyiz

Türk milletinin, istiklaline de istikbaline de kesintisiz sahip çık malıyız.

"Nasıl ki kurban bir Müslümanın bütün varlığını, gerektiğinde Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun kanıtıysa, gerektiği zaman, gerektiği yerde milli varlığa fedakarlıkla bağlanmış Türk dünyası sevdalılarıyla da zorluklar aşılacak, çetin sınavlar geçilecektir. 

Ayrıca kurban, hac ve zekat gibi mal ile yapılan bir ibadettir. 

Beklentim odur ki, kurban bayramı gönüllerdeki kırılanları  kırgınlıkların giderilmesi, insanlarımız arasındaki mesafelerin bir an önce kapatılmasıdır.

Bayram demek anlaşma, buluşma, kucaklaşma ve kavuşma demektir.
Paylaşmanın fazileti, yardımlaşmanın güzelliği, zorda ve darda kalanlara el uzatmanın ahlaki mükellefiyeti bayramın gerçek anlamında saklıdır.

Türk İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, yapılan ibadetlerin yüce Allah nezdinde kabul ve makbul olmasını yürekten temenni ediyorum. 

Bu vesileyle terörle mücadele esnasında şehit düşen kahraman güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmetler,  Hac farizası için kutsal topraklarda bulunan tüm kardeşlerimizin ibadetlerinin kabulünü niyaz ediyorum.

Milletimiz ve Türk- İslam aleminin kurban bayramını kutluyor, Bayramın Ülkemize Milletimize ve tüm insanlık için hayırlara vesile olması Cenabi Allahtan dualarımızla niyaz ediyorum .
Rabbim Büyük Türk milletinin  yüzünü güldürsün, yar ve yardımcısı olsun."
                                                                                               Dr.Osman BÜYÜKKAYA
                                                                                                Dünya Türkiyat Derneği 
                                                                                                       Genel Başkanı
 

YAZARLAR