Halil KAYA / SELÇUKELİ


Beyler, hanımlar! Sel büyüyor!

Beyler, hanımlar! Sel büyüyor.


İnsanoğlu, taşkın oluşturan sel sularının zarar vermesini önlemek için, selin debisini kıracak bentler oluşturur. Çare odur.

Günümüz dijital ortamlarında organize olabilme kabiliyetine ulaşmış emekliler, her gün biraz daha organize bir güce dönüşüyorlar...

İktidarları yıkıp geçecek bu gücün olumsuz yöndeki hızını yavaşlatacak bent, Temmuz 2023'de memura verilen seyyanen ek zamın tamamını olmasa da belli bir oranını emekliye de vermekti. Emekli maaş bağlama sistemimizin ruhu onu gerektiriyordu.

Yapmadınız. El altından Ekim'de telafi edileceğini yaydınız olmadı. Bizzat Cumhurbaşkanımızın ağzından yıl sonu işaret edildi, olmadı. Ocak ayı işaret edildi orada da yapay bir "emekliler yılı" uydurmasından başka bir şey üretilmedi.

"Sel geliyor " diye bağırdık buralardan. Biz halkın içindeyiz, sadece görmedik. Süreci hissettik de. Ama siz büyümüş burunlarınızın yönüne itibar ettiniz. Sonuç ortada.

Beyler, hanımlar! Sel büyüyor. Emekliler şimdi de sosyal medyada "en düşük emekli maaşı 25 bin lira olsun" diye organize oldular. Bu rakam bir iki aylık periyotlarda daha da artmış şekilde talep edilecek, emin olabilirsiniz. Ve bir noktadan sonra o talepleri karşılamak isteseniz de ulaşılan rakamın adı artık "imkansız" olacak. O ise, seçimleri tedavülden kaldıramayacağınıza göre tarihin unutulmuş sayfalarına itecek sizi. Bir an önce o selin önüne makul bir set inşa ediniz. Mutad Temmuz zammı dışında emekli maaşlarına bir an önce anlamlı bir zam yapınız...

*

Bunlar uyarıdır, muhalefet etmiyorum. Ben ülkenin bir saat sonrasına dahi projeksiyon tutan birisiyim. Akıbetinizi görüyorum.

31.Mart seçimlerinin sorumlularını tespit etmek için toplantılar tertip ediyorsunuz. O bir külfet. Baş sorumlu Mehmet Şimşek. Belli değil mi? Mehmet Şimşek niye "cıs alanı" gibi muamele görüyor, dokunulamıyor? Onu siz de biliyorsunuz da, neden çekiniyorsunuz? Azledin onu, Türk milleti tüm gücüyle yanınızda duracaktır. Milletimizin desteği Şimşek gibilerinin doğuracağı tehdidimsi güçten daha baskındır. Bunu biliniz.

Üzerine basa basa söylüyorum. Bu gün bir seçim olsa iktidar el değiştirir. İlerde yapılacak bir seçimde ise adınız,sanınız kalmaz.Bir bakın etrafınıza. Kadrolar veya yol arkadaşı diye tefrik ettiğiniz yalakaların kaçı kalmış? Fareler gemiyi terke başladı, farkediniz.

Eğer ki ülke, direksiyonuna DEM'in geçtiği bir CHP iktidarını görürse bunun tek sebebi sizler olacaksınız.Hiç başka yerlerde sorumlu aramayınız...

23.Nisan.2024
Halil Kaya

YAZARLAR