Burak KILIÇASLAN


Bozkurt işareti MHP’nin tekelinde midir?

Siz milli şuurdan yoksunsunuz diye, biz de mi milli şuurdan yoksun olalım!


Ne yani, İran topraklarında Güney Azerbaycan’da bulunan, her maçta tüm taraftarları Bozkurt işareti yapan ve otuz beş milyon taraftara sahip olan, Tractor Futbol Takımı ve taraftarları da mı MHP’lidir?

Milli olan her şeye muhalif olmayı bırakın kardeşim!

Siz milli şuurdan yoksunsunuz diye, biz de mi milli şuurdan yoksun olalım!

Neden mi böyle bir girizgâh yapma gereği duydum:

Avusturya ve Türkiye Milli Takımları arasında yapılan eleme maçında, iki golü de atarak, elemeyi geçmemizi sağlayan Merih Demiral’ın, maç bittikten sonra yapmış olduğu Bozkurt işareti neticesinde, UEFA kendisi hakkında bir soruşturma başlatmış ve konu Türkiye’nin gündemine de oturmuş bulunmaktadır. 

Ve bu yapılanı kimi sözde aydınlar, bir siyasi partinin tekelinde gibi göstererek, siyasete indirgeyip, Sayın Demiral’ın yapmış olduğunu, yakışıksız olarak nitelendirmektedirler.

Türk Milli Takımı’nın herhangi bir futbolcusuna, Bozkurt işareti yapmayı yasaklamak ile Bursasporlu herhangi bir futbolcunun, gol sevinci olarak, Bursaspor’un simgesi olan, timsah yürüyüşü yapmasını yasaklamak, aynı derecede deli saçması ve hastalıklı bir bakış açısının ürünüdür. İdrak yolu enfeksiyonu olanlar için, konuyu bu kadar detaylandırarak, anlatmak zorunda kalmış bulunmaktayım.

“Çok uzağa gitmeye gerek yok” diye bir söz vardır ya, biz tam aksini yapıp, çok uzağa gidip, Orta Asya’da yaşayan atalarımızın bu sembolü kullandığını ve Türk Milleti için her zaman değer atfeden bir sembol olduğunu iddia edip, ispatı için, Çin’in yazılı kaynaklarını incelemelerini, buradan rahatlıkla, detaylı bilgi ve belgelere ulaşmalarını salık veririz.

Ayrıca, Bozkurt işareti MHP’nin tekelinde ise neden Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Bozkurt sembolü üzerine bu kadar yoğunlaşıp, ona bu kadar değer atfetmiştir?

Velhasıl-ı kelâm; Türk Milleti’nin bağımsızlık sembolü, tarihte Bozkurt’tu, bugün de Bozkurt’tur ve Yüce Allah’ın izni ile kıyamet kopuncaya dek, Bozkurt olarak kalacaktır.

Ayrıca, çok uzak bir geçmişe gitmeye gerek yok; dünyaca ünlü golcü futbolcu Samuel Eto’o, Türkiye’de de futbol oynadı, İspanya’da da. Bakın bakalım tarihe, Türkiye’de  mi ırkçılık yapılmış kendisine, yoksa, İspanya da mı? Kusura bakmayın ama ırkçılık Türk Milleti’ne, en az beş beden büyük gelir!

Selâm, sevgi ve muhabbet ile…

YAZARLAR