Ali KUZENCİK / MERAM BAĞLARI

Tarih: 24.05.2024 11:07

Bu Farisilerden...

Facebook Twitter Linked-in

“SAĞIRA SÖZÜNÜ, KÖRE YÜZÜNÜ SÜSLEME GÖNÜL…YORULURSUN.”

BU FARSİ’LERDEN YANİ İRAN’DAN  DOST OLMAZ.! NANKÖR VE GÜVENİLMEZ…

YORULURSUN SEVGİLİ ÜLKEM, 
CAN TÜRKİYEM.

 

Hem geçmiş tarihte hem günümüzde ABD ve AB’de ambargolarına karşı  kol kanat gerdiğimiz Fars Devleti İranla ilgili…Günümüze uygun bilinen hikaye:

Yüzemeyen bir hayvan olduğunun farkında olan AKREP bir gün nehrin öte yanına geçmek zorunda kalır.

Ne yapacağını düşünürken kıyıda pinekleyen KURBAĞIYI görür.

Akrebin kendisine yanaştığını fark eden kurbağa korkudan suya atlayıp uzaklaşmaya başlar.

Akrep yalvaran bir ses tonuyla sorar:
“-Kurbağa kardeş…Karşıya geçmem gerek. Beni sırtında taşır mısın?”

Kurbağa büyüyen gözleriyle cevap verir.
“-Daha neler? Beni sokup öldürürsün!”
“-Olur mu?” der akrep. “O zaman ben de suya batar, boğulur, ölürüm”.

Kurbağa biraz düşünür ve akrebe hak verir. Kıyıya çıkar, onu sırtına alır ve karşı yakaya doğru yüzmeye başlar.

Yolun yarısında ensesinde bir sızı hisseder. Vücudu hızla soğumaktadır. Kolları, ayakları hissizleşir.

Beraber dibini boylayacakları suya batarken son nefesinde sorar:

“-Hani sokmayacaktın akrep kardeş?”

Akrep mahsun, mahcup, çaresiz cevap verir:
“-Ne yaparsın kurbağa kardeş…Ben akrebim, huyum bu.”

Kıssadan hisse işte..Fıtratı gereğince soyka akrep bunu hep yapıyor.

Cenaze kaldırılırken…Nankör İran, şu şekilde açıklama yapmış:
"Akıncı'nın gönderilmesini Türkiye bizden talep etti, biz de onay verdik. Akıncı enkazın yerini doğru tespit edemedi ve 10 km hata yaptı, kendi İHA'mız enkazın yerini doğru tespit etti! Ermenistan da yardım amacı ile iki helikopter gönderdi!”

 

 

De hadi buyur!

Oysa ki Selçuk Bayraktar der ki;
“Derin vadiler var, vadilerin arasında manevra yaparak uçmak durumunda kaldı AKINCI…Normalde hiçbir insanlı hava aracı bunu yapmaz, insansızlar da asla yapmaz…Türkiye adına tüm dünyaya örnek bir operasyon olduğunu düşünüyorum.”

İran…dışarıdan güdümlü içerde bircok güç barındıran istikrarsiz, tutarsız ve guvenilmez bir devlettir.!

Komsu atsan atılmaz, satsan satilmaz! Iran Turkiye ekseninde hareket etmedikce kendi içinde de cevresinde de hep sorun çıkaracaktır!

Bu nankör İran’dan dost olmaz!
Tarih boyunca da her zaman Haçlılarla bize karşı ortak çalışmışlardır.

Neşet Ertaş Usta ne de güzel
der;
“SAĞIRA SÖZÜNÜ, KÖRE YÜZÜNÜ SÜSLEME GÖNÜL… YORULURSUN.”

Geçen hafta…İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, ülkesinin başkenti Tahranda katıldığı bir kitap fuarında kendisine uzatılan bir kitabı alarak, "Bu kitabı Yunanlılar, Türklerin aleyhinde yazmış. Kitap, Yunanlıların Osmanlı Türkleri karşısındaki mazlumiyetini ve Osmanlı zulmünü güçlü bir şekilde anlatmış" dedi. Hadi Buyur!

 

 

Oysa ki…Hamaney'in elinde tuttuğu “Ekmek ve Şarap” kitabı İtalyan yazar Ignazio Silone'e ait. Kitap Hamaney'in bahsettiğinin aksine İtalyan Sosyalistlerin Faşizme karşı mücadelesini anlatıyor.

Hamaney'in bu sözlerinin, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Ankara ziyareti ve tarafların olumlu mesajlar vermesine eş zamanlı gelmesi dikkat çekiyor.

Selçuklular Batinilerle ve Fatimilerle daha sonra ki yıllar ve  yüzyıllarda Osmanlılar Haçlı Dünyası ile mücadele ederken bu “mıymıntı ve kalleş” Farsiler Doğu Anadolu’ya girerek Türk Milletine her daim sinsice saldırmışlardır.

Her defasında yenilmelerine rağmen yüzyıllardır Türk Milletine olan kinleri devam etmektedir.

İran Farsi kafa yapısı, bizim gençlik yıllarımızda 12 Eylül öncesi ve sonrası mübarek Anadolu topraklarında yakın tarihte azımsanmıyacak kadar taraftar topladılar.!

“Aras'ı ayırdılar,
Mil ile doyurdular,
Men senden ayrılmazdım,
Zor ile ayırdılar.
Ay Laçın...Can Laçın,
Men sene gurban Laçın”

Can Azerbaycan'ın “ZAFER GÜNÜ”nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2 yıl önce yapmış olduğu tarihi konuşmasında Aras'la ilgili bir şiir kıtası okuması doğu komşumuz İran’ı bildiğimiz tarihi sebepten dolayı rahatsız etmişti.

Bu nasıl bir kin ki büyük devlet adamı Veziriazam NİZAM-I MÜLK’ün kabri sırf SÜNNÎ olmasından ve Türk Milletine idari, askeri ve kültürel faaliyetleriyle hizmet etmesinden dolayı onarılmıyor ve çöplük içerisinde.!

Selçukluların İran'ı fethetmeleriyle ülkenin idaresinin Türklere geçmesi FARSLARI derinden sarsmış, gururlarını kırmış ve üzülmekten öte yüzyıllarca KİN beslemişlerdir.!

Asırlar boyu içlerinde gizledikleri fanatik Fars ırkçılığını ve Türk nefretini hep canlı tutmuşlardır.!

Pehleviler ve Humeyni yönetimlerinde İran Devletinin kritik mevkiilerine Farslar yerleştirilmiştir.

Humeyni Hareketi, Şah yönetimini devirmek için çoğunluğunu Türklerin teşkil ettiği Halkın Mücahitleri örgütü ile güç birliği etmiş ancak devrim başarılı olduktan sonra hedef tahtasına koyduğu mücadele ortağına karşı acımasız bir kıyım gerçekleştirmiştir.

Halihazırda İran'da Türkler, Fars yönetiminin bitmeyen baskısına maruz kalmaktadırlar.

Ülkenin en büyük nüfusunu oluşturan Türklere karşı böylesine tarihi bir kin besleyen Farsların hem ülkede ki Ermeni azınlığa hem de Ermenistan terör devletine karşı idari ve siyasi uygulamalarında sergilediği inanılmaz sempati, ırkçı Fars ruhunu yakından tanımayanları şaşırtabilir ama İran tarihini iyi bilenleri asla...

İstisnalar kaideyi bozmaz, İran Fars Devleti milleti  münafık, iki yüzlü bir millettir. Adını İslam devleti koymuş fakat İslam'a en az VAHHABİLER KADAR ihanet eden bir devlet ve güruhtur. Takiyyenin din olduğu bir topluluktur.!

Komşumuz İran’ın bize dost olmadıklarını, dürüst olmadıklarını, Yemen, Lübnan, Irak, Suriye, Afganistan ve Pakistan'da milyonlarca Müslüman'ın katili olduklarını, Türkiye'de bölücü pkk terör örgütüne 40 senedir destek verdiklerini unutmayalım.

Tarihimizi iyi bilmek zorundayız.

Tarih şuuru bir milletin geçmişte yaşadığı olayların hatırlanması ve kavranması ile oluşur. Maalesef yeni neslin çok büyük bir kısmının bu yakın tarihteki olaylardan bile haberi yok. Türk nesli nisyana mahkum edilmiş sanki...

Tarih şuurunun verilmesi yalnızca tarih dersleriyle sınırlı kalması ile mümkün değildir. Televizyon ve dijital dünyanın her bir unsurunu millî amaçlara yönelik kullanmayı başarmalıyız.

Birgün düşman sınıra dayandığında  vatan sevgisinden uzak ve milliyetçilik duygusuna sahip olmayan bir nesil savaşmaz. Savaşmayanlar barışı da koruyamaz.

Tarihten ibret almak gerekir…Tarih okumak siyasetin laboratuvarı olduğu bir gerçektir.

İbn Haldun’un:
“-Suyun suya benzediği gibi mâzi ve gelecek de birbirine benzer" tespiti bu hakikati pekiştirmektedir.

Milli Şairimiz M. Akif'in;
-Târîh”i “tekerrür” diye ta’rîf ediyorlar;
Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi? dizeleri bu düşüncelerimizi daha da anlamlı hâle getirmiştir.

Bugün “beka sorunu yoktur” diyenler ne bölgemizdeki gelişmelerden ve ne de dünyadaki gelişmelerden bi haber ZAVALLILARDIR.

Dünyanın kilit taşının üzerinde oturuyoruz…Tarihin, coğrafyanın, inançlarımızın ve ideallerimizin üzerimize yüklediği vazife çok ağır.

Şurası bir gerçek ki Aziz Türk Milletinde; Çağrı ve Tuğrul Beyler,Sultan Alparslanlar, Melikşahlar, Sultan Sencer’ler tükenmez Allah’ın izniyle.

HAYIRLI CUMALAR

24-Mayıs-2024
Tarih Öğretmeni
Ali Kuzencik


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —