Beyaz Başlı Kartal!
ABD’nin kendine sembol seçtiği doğa canlısı.
Bir diğer adıyla; kel kartal. Uzun ömrü, gücü ve havada özgürce süzülebilmesi nedeniyle ABD'yi en iyi şekilde temsil ettiği düşünülmüş, ülkenin sembolü haline gelmiştir.
Horoz!
Fransa’yı temsil eder.
Fransızlar, geçmişten gelen bir inanışa göre, horozların irade sahibi ve liderlik özelliği olan bir hayvan olduğuna inanırlar.
Aslan!
İngilizler genelde kullanır.
Kraliyeti temsil eder. Kendilerini asil sayarlar.
Boz ayı!
Ruslar, gücü ve kurnazlığından dolayı boz ayıların kendilerini en iyi temsil eden hayvanlar olduğuna inanırlar.
Kunduz!
Kunduzların Kanada'nın her şehrinde bulunması, ülkenin sembolü olmasında önemli bir etken. Ancak tek etken bu değil. Kanada'nın geçmişte kunduz postu ticaretinden çok para kazanması, ülkenin sembolü haline gelmelerinde önemli bir rol oynuyor. Ayrıca çalışkan bir hayvan olması nedeniyle de Kanada'da sembol olarak tercih ediliyor.
Boğa!
Bildiğiniz üzere boğa güreşleri İspanyol kültürünün önemli bir parçasıdır. Boğalar, İspanya denince akla gelen ilk şeylerden biridir. Haliyle İspanya'nın sembolü olmaları kaçınılmazdı.
Tek Boynuzlu At!
İskoçlar da bunu kendine sembol seçmiş.
Kelt mitolojisinde tek boynuzlu at, saflığın ve masumiyetin yanı sıra erkeklik ve gücün de bir simgesiydi. Tek boynuzlu at, uzun yıllardır İskoçya'nın önemli bir simgesi.
Panda!
Panda, Çin kültürü ve tarihinde önemli bir yere sahiptir. Çinliler pandaların bir kaplan kadar dayanıklı ve güçlü ama aynı zamanda da dostluk ve barışın sembolü olduğunu düşünürler.
Kaplan!
Hindistan, pek çok kaplana ev sahipliği yapmaktadır. Muazzam gücü, çevikliği ve zarafeti sebebiyle Hindistan'ın ulusal sembolü olarak seçilmiştir.
Bu tür örnekleri çoğaltabiliriz, her ülkenin, milletin kendine has sembolleri vardır.
Bu semboller insanlık tarihinin günümüze kültürel mirasıdır.
Ve… Bozkurt!
Türklerin sembolü olan Bozkurt, Türeyiş Destanı ve Ergenekon Destanında geçmektedir ve ilk defa Göktürkler'de bayrak olarak kullanılmıştır.
Efsanelere dayanan bu inanış daha sonradan kurtların özgürlüklerine düşkün olmaları, aralarında korumacı olmaları, gözü karalıkları, korkusuz olmaları, esarete boyun eğmemeleri nedeniyle Türkler tarafından kendilerine yakın bulunarak sembol haline gelmiştir.
Bu sembolü tüm Türk milleti kabul etmiştir.
Bu kabul etme Türklerin yaşadıkları coğrafyalarda yaşadıkları sosyo-politik olaylardan dolayı bazı siyasi hareketlerinde işret mesajı haline gelmiştir.
Tüm bunlardan dolayı bir insanın BOZKURT yapması ve muhataplarına mesaj vermesi oldukça normaldir.
Merih kardeşimde o normaliteyi tüm samimiyeti ille yapmıştır.
Ayrıca soy isminin DEMİRAL olması bu işareti yapmasına çok yakışmıştır.
Ergenekon Destanını okuyun, Türklerin DEMİR DAĞLARI eritip tarih sahnesine nasıl çıktığını net görecek ve dün geceki maçta Türklerin nasıl ter dökerek dünya futbol sahnesine çıktığını göreceksiniz.
Bozkurt’tan rahatsız içte ve dıştaki bütün odaklara devletimiz Dışişleri Bakanlığımızla gereken cevabı vermiştir, o cevap üzerine biz ne desek boş.
Zira Türk Yüzyılı dediğimiz dirilişin devleti ve milleti ile bütünleşen net tarifiydi o cevap.
Hem ne diyordu Ziya Gökalp Ergenekon Şiirinde;
Demirciye BOZKURT dendi;
Han tanıldı, taç giyindi;
Yoldan önce kendi indi:
Sağ elinde BAYRAĞIMIZ!
Börteçine kurdun adı,
Ergenekon yurdun adı,
Dört yüz sene durdun, hadi,
Çık, ey yüz bin mızrağımız!
Teşekkürler DEMİRAL, Teşekkürler Türk Milli Takımı.
Ne mutlu TÜRK kalabilene.
Selçuk Düzgün