Kaan Mehmet TARHAN


Etik!

Etik...


Akşener'in, Kılıçdaroğlu 'nun vizyon açıklaması yapacağı organizasyondan bir gün önce televizyonlara çıkarak burnundan getireceği belliydi.

Bunlar masada konuşamadıkları için her hafta birbirlerine böyle salvo yapıyorlar.

Kılıçdaroğlu,masaya adaylığını resmen dayatıyor. Vaadler veriyor.  Kimlerle nasıl bir Türkiye kuracağından bahsediyor vs..

Diğer 5 partinin oy toplamı CHP'nin yarısı dahi etmiyor. Ama Ana Muhalefet Partisi liderine ayar vermeye devam ediyorlar.

En son dün hanımefendi  iki belediye başkanının adaylığına sıcak olduklarını söyledi.

Düşünebiliyor musunuz? Bir siyasi parti lideri, ittifak halinde olduğu partide görevli iki belediye başkanından birini genel başkanlarına rağmen aday çıkarmaya çalışıyor.

Uzun uğraşlardan sonra bir anayasa taslağı paylaşıldı. Bir kaç önce seçim barajı yüzde 7'ye düşerken " MHP anketlerde barajı geçemiyor. Seçim barajı MHP için düşürülüyor " yaygarası yapanlar, şimdi seçim barajını yüzde 3'e düşürmeyi teklif ediyor. Böylede vizyon sahibidirler.

Yasa hazırlayıcılar, ortakların hassasiyetini es geçmemişler. Hazine yardımı için gerekli yüzde 7 şartı yerine yüzde 1 alan partilerin hazine yardımı almasını öneriyorlar. Onlarda biliyor çaplarını, ne kadar oy  alacaklarını!

Gizli ortaklar var birde. Birbirimizden hazzetmiyoruz ama bağrımıza taş basıyoruz diyor HDP'li Garo Paylan. Nereye kadar bu sabır ? Cumhurbaşkanı değişene kadar.

HDP diyerek etkisini göz ardı etmeyin. Bir belediye başkanı, bir de genel başkan yardımcısı yedi HDP bu ittifakta. CHP'li Bolu Belediye Başkanı hakkında geçici ihraç kararı alınınca HDP Genel Merkezine kına gönderdi mesela. İP, Yavuz Ağıralioğlu 'nu kızağa aldı.

Hanımefendi dün akşamki yayında diyor ki " Pazartesi seçim kararı alsınlar. Salı adayımızı açıklayalım ". Yukarıda özetlediğim gibi külliyen yalan. Öyle adayın belli olduğu falan yok. Anlamıyorum. Seçim tarihi mi kalmış !. Seçimin tarihi 5 senedir belli. Belki sınavdı, bayramdı derken 15-20 gün öne alınabilir.

Cumhur İttifakı karşıtlığı ile bir araya toplanmışların çok tantana çıkarıp iş çıkarmadığı bir panayırı andırıyor Millet İttifakı.

6'lı masanın vaad ettiği Türkiye'nin özeti yukarıdaki gibi. Birbirine güvenmeyen, birbirlerine karşı siyasi etik gözetmeyen, çok bir araya gelen ama asla istişare etmeyen bir yapının " Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem " yalanına terk edilemez ülke.

Çünkü bu partiler güçlenmesin diye birbirlerinin paçasından tutup çeken partiler.

YAZARLAR