Ali KUZENCİK / MERAM BAĞLARI


Ey Türk Oğlu!

Ey Türk Oğlu.! -Mora katliam/soykırımını UNUTMA.! Orada şehid olan 90 bin katledilen kardeşini UNUTMA.!


AZILI TÜRK DÜŞMANI OLAN YUNANİSTAN’DAN DOST OLUNMAZ!

MİÇOTAKİS’İN DEDELERİ MORA’DA ÖYLESİNE BİR KATLİAM YAPTILAR Kİ…

BELKİ DÜNYA TARİHİNDE EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞTİR!

 

 

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ortak düzenlenen basın toplantısında Hamas'ı terör örgütü olarak nitelemesi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan;
“-Hamas, 1947'den itibaren toprakları işgal edilmiş, 
-Bu topraklarının işgalinden sonra topraklarını koruma altına alan bir direniş örgütüdür. 
-Hamas'ı bir terör örgütü olarak görmüyorum, tam aksine Hamas'ı kendi topraklarını ve kendi insanını korumanın mücadelesini veren insanlar olarak görüyorum" dedi.

“KÜFÜR TEK MİLLETTİR”
-HA YAHUDİ İSRAİL, 
-HA ORTODOKS YUNANİSTAN.

MORA…ÇOK DEĞİL BUNDAN 
İKİ ASIR ÖNCE EZANIN OKUNDUĞU 
BİR VATAN TOPRAĞI İDİ.

MORA…500 YIL KADİM BİR TÜRK YURDU İDİ.

1821 Tarihine kadar Mora'da ikiyüz bine yakın müslüman evlad-ı fatihan Türk yaşıyordu. Kan içici Türk düşmanı Rumlar  “Kutsal Haç"ın çıkarılmasıyla harekete geçtiler.

Öylesine bir katliam yaptılar ki belki dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiştir.

Vandallıkta Moğollara bile rahmet okuttular. Moğolun bile bir savaş hukuku vardı. Yunan’ın  ise insanı hiçbir değeri yoktu.

Kadın, erkek, yaşlı genç, çoluk çocuk önlerine kim çıkarsa acımasızca katlettiler. Mallarını yağmaladılar. Bütün mallarına çöktüler.

Bu soykırımın nasıl bir vahşete dönüştüğünü Rumlara yardım için gelen Batılılardan öğreniyoruz.

Batılı aydınlar geldikleri medeni seviyenin temelinde antik Yunan/Helen kültürünün olduğuna inandıkları için Mora isyanına Fransa, İngiltere, Almanya başta olmak üzere bütün Avrupa Rumlara insan, para, propaganda olmak üzere her türlü desteği verdiler.

Rumlarla beraber çarpışmak için Mora'ya gelen pek çok Avrupalı bunun bir “özgürlük mücadelesi değil de katliam olduğunu görünce” geri döndüler.

Sağduyulu olan, insanlıktan nasibini alanlar bu vahşeti bütün çıplaklığı ile anlattılar.

Amerikalı yazar Mc Charty, Mora isyanını anlattığı "ÖLÜM ve SÜRGÜN” adlı eserinde bunun bir özgürlük mücadelesi değil, sadece katliam olduğunu yazar. Kitabın adı “Ölüm ve Sürgün"dür ama ortada sürgün bile yoktur. Türklere sadece ölüm vardır.!

Aynı bugün Yahudi İsrail’n Gazze’de uyguladığı vahşet gibi!

Tripoliçe kalesine sığınan Türkler artık açlıktan bitab düşünce sürgün şartıyla teslim olmayı kabul ederler.

Ancak…Bugün Türkiye’ye geken Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in ataları sözlerinde durmadılar ve üç gün katliam yaptılar.! Şehir cesetlerle dolup taştı.!

 

 

Rum komutanı; 
“Şehri gezerken atımın ayağı toprağa basmadı." diye övünür.

Şahit olanların kanının donduran saldırılarda, şehirde bulunan Müslüman Türklerin 40 bine yakını 3 gün içinde vahşice öldürüldü.

Kin dolu Rumlar, Türk mezarlığını dahi kazıp, kemikleri çıkarıp yaktılar.

İsyancılar, kuşatma esnasında Türklere gayret vererek isyana karşı koymaya teşvik eden Tripoliçe Kadısı Halim Efendi’yi de üzerine yağ döküp yakmak suretiyle katlettiler.  

Tarihe Mora İsyanı ya da Büyük Yunan İsyanı olarak kaydedilir.

Osmanlı devletinin devşirme devlet adamları olan biteni Anadolu'da aksi bir katliama sebep olur diye kamuoyundan sakladı.

Osmanlı Isyanla sonuna kadar mücadele etti ama muvaffak olamayınca:
-Mısır valisi Kavalalı Mehmet Ali Paşa'dan yardım istedi. 
-Durumu fırsata çeviren Kavalalı buralara vali olmak şartıyla yardım etmeyi kabul etti.

Durumu fark eden başta İngiliz, Rus ve Fransız Donanması 1827 tarihinde Navarin'de demirli olan Osmanlı Donanmasını ani bir baskınla yok etti.

Su uyur, düşman uyumaz diye boşuna dememişler.

1828 yılında yapılan Edirne Anlaşması ile Osmanlı Mora'dan çekildi. Yunan Krallığı kuruldu.

Geçen yıllarda Mora'da katliama destek veren bütün batılı güçler; İngiliz, Rus, Fransız, ABD temsilcileri  hepsi bir araya geldi. Uçaklarıyla askeri güçleriyle Yunanistan'ın yanında olduklarını beyan ettiler.

Ey Türk Oğlu.!
-Mora katliam/soykırımını UNUTMA.! Orada şehid olan 90 bin katledilen kardeşini UNUTMA.!

-İzmirin işgalinden sonra üç sene Anadolu'da kalan, çekilirken Yunan Paryasının yakıp yıktığı yerleri de UNUTMA.! Eski Yunan diye diye hafızanı yok edenleri de UNUTMA.!

Elbet bir gün Yüce Türk Milleti Mora katliamının rövanşını alacaktır.

Bir Türk milliyetçisi olarak üzülmemek elde değil. Bugün değişen ne? Düşman aynı.. Zihniyet aynı…Hesap aynı…

-Güçlü olmak zorundayız.!
-Tarihimizi iyi bilmek zorundayız.

Tarih şuuru bir milletin geçmişte yaşadığı olayların hatırlanması ve kavranması ile oluşur. Maalesef yeni neslin çok büyük bir kısmının bu yakın tarihteki olaylardan bile haberi yok. Türk nesli nisyana mahkum edilmiş sanki...

Tarih şuurunun verilmesi yalnızca tarih dersleriyle sınırlı kalması ile mümkün değildir. Televizyon ve dijital dünyanın her bir unsurunu millî amaçlara yönelik kullanmayı başarmalıyız.

Birgün düşman sınıra dayandığında  vatan sevgisinden uzak ve milliyetçilik duygusuna sahip olmayan bir nesil savaşmaz. Savaşmayanlar barışı da koruyamaz.

Tarihten ibret almak gerekir…Tarih okumak siyasetin laboratuvarı olduğu bir gerçektir.

İbn Haldun’un:
“-Suyun suya benzediği gibi mâzi ve gelecek de birbirine benzer" tespiti bu hakikati pekiştirmektedir.

Milli Şairimiz M. Akif'in;
-Târîh”i “tekerrür” diye ta’rîf ediyorlar;
Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi? dizeleri bu düşüncelerimizi daha da anlamlı hâle getirmiştir.

Bu itibarla, Milletimizin cevher-i asliyesindeki îman aşkını okumak ve yaşatmak en büyük görevlerimizdendir.

Sadi ŞİRAZİ’nin dediği gibi “uyumuş, uyumuşları uyandıramaz, birinizin uyanık olması lazım.”

Dönemin Osmanlı Devleti Hariciye Nazırı ASIM BEY Meclisi Mebusan’da çıkan bir tartışmada “BALKANLARDAN İMANIM GİBİ, NAMUSUM GİBİ EMİNİM.” diyor. HADİ BUYUR.!!

Yani öyle bir gaflet ve öyle bir delalet ki Balkanlar’daki fırtınadan kasırgadan adamın haberi yok.! Bu sözler harbin başlamasından birkaç gün öncesindedir.

Altay’dan Tuna’ya koca bir yükü sırtlamış bir milletin evladı olarak GAFLETİ  gördükçe üzülüyorum.

Bugün “beka sorunu yoktur” diyenler ne bölgemizdeki gelişmelerden ve ne de dünyadaki gelişmelerden bi haber ZAVALLILARDIR.

Gaflet ve dalalet  içindeki devlet adamları “devletin beka sorunu yok” diye diye devletin sınırları 1699 Karlofça Antlaşmasından 1921’de Sakarya Nehrine kadar çekilmiş, küçücük bir Anadolu’ya sıkışıp kalmışız.!

BİLESİNİZ Kİ...
Artık Anadolu Türk’e dar geliyor.!

Dünyanın kilit taşının üzerinde oturuyoruz…Tarihin, coğrafyanın, inançlarımızın ve ideallerimizin üzerimize yüklediği vazife çok ağır.

…Ve KÜFÜR TEK MİLLETTİR. 
ABD’nin, AB’nin ve hele hele Yunanistan’ın ipiyle kuyuya inilmez. Bunlardan her türlü melanet ve musibet beklenir.

ABD yönetiminde ister Cumhuriyetçiler olsun ister Demokratlar olsun 100 yıla yakındır Başkan Wilson’dan beri ABD’li yetkililerin devlet politakası;

Türkiyenin kalbinden Aziz Türk Milletinin İstiklal savaşında yaktığı “KUVAY-İ MİLLİYE RUHUNUN” silinmesini istemektedirler.!

Bu durum hiçbir zaman ve özellikle sorumluluk makamında olan hiç kimse tarafından unutulmaması gereken bir durumdur...

Dün İngiltere ve Haçlı Avrupa Atatürk’ü Türk Milletinin gözünden düşürmek için her türlü iftirayı atarken bugün ABD’li Yanki ve piyonu kefere Hristo Yunan “milli ve yerli” olan değerli insanlara ve kurumlara cephe almış durumdalar.

Allah içimizdeki hâinlere fırsat vermesin. 15 Temmuz’da helikopterle Yunanistan'ı kendileri için emin bir sığınak görmeleri herşeyi izah etmeye yeterli. Ülkemizin gemi farelerinin birgün Yunan, Amerikan vb büyükelçiliklerine sığınmalarına şaşırmayalım.

İçimizdeki % 10 HAİN, %20 GAFLET çemberinde bulunan “akılsızlar” Yunan Milli Marşı’nın müziğinin ritminden övgüyle bahsederler, bu marşın harika bir marş olduğunu öve öve bitiremeyenler, hatta bu marşın dünyanın en güzel marşı olduğundan bahsedenlere yazanlara sorsan hepsi de hümanist insanlardır, halkların kardeşliğine inanırlar.

Ama halkların kardeşliğini savunan dünya vatandaşı bu “haymatloslar” binlerce Türk’ün katledildiği TRİPOLİÇE KATLİAMI’NI  anlatan Yunan milli marşını överler…

Türk düşmanlığı üzerine kurulmuş ve tam 200 yıldır Türk düşmanlığından ve kininden asla vazgeçmemiş bir devlettir Yunanistan. Bu durumu bir Türk olarak asla ama aslaaa unutmayalım.

İçte ve dışta milyonlarca Türk düşmanı ile bir arada olmak da bizim kaderimiz olsa gerek.

                       
Meram Bağları’ndan;
SEVGİLER

YAZARLAR