Muhittin GÜMÜŞ / TANRI DAĞLARI'NDAN


"Fikir Kuraklığı..."

Fikir üretip, keşif ve icatlar yapanlar, maddi ve manevi hastalıkları yok edecek çare arayanlar neden yeterince itibar görmezler?


Küresel ısınma ve küresel salgın dünya gündeminden düşmeyecek gibi olsa da pek de fazla endişe etmiyorum. Önce hastalık türetilir, sonra ilaç bulunur. Geçen yıllarda salgın için aşı bulundu, yarın da ilaç bulunur dediler. Sonra da hastalık üretirler ama ilaç şirketleri ne ondurur ne öldürür, dediler... 

Derdimiz ilaç değil, hastalığı yok etmektir ama ilaç şirketleri asla hastalığı yok etmez.

Fikir üretip, keşif ve icatlar yapanlar, maddi ve manevi hastalıkları yok edecek çare arayanlar neden yeterince itibar görmezler?

 

 

Küresel ısınmayla birlikte kuraklık; yer altı su kaynakları başta olmak üzere yer üstünde de birçok bitki türünde ve gıda ürünlerinde azalma oluyor(muş). Bunlar insanların çoğunu endişeye sevk ederken beni onlar kadar rahatsız etmiyor. Neden? İnsanoğlunun aslında hepsine çare bulacağına inandığım içindir. Asıl tehlikenin ne olduğunu söylemek istiyorum:

"Fikir kuraklığı" ve "ahmaklık salgını" bence çok daha tehlikelidir. 

Kendini ilim ve irfan sahibi sayan herkes, kendi milletinden başlayarak bütün insanlığın refahı ve mutluluğu için fikir üretmek ve bunun için daima akıllı olmak zorundadır. 

Dünya yalnızca ahmaklar sebebiyle mahvolur. 

Biz aklını, ilmini ve enerjisini milleti için harcayacak başı dik, özgüveni yüksek bir millet olma çabasındayız. 

Türk'ün Kızılelması, milletinin refahından kaynaklanan kudretiyle ve güçlü iradesiyle tesis edeceği âdil ve asil bir yapı içinde dünyaya hâkim olmaktır. Bu hâkimiyetten herkes memnun ve mesut olacaktır elbet.…

Fikir kuraklığının temelinde akıl fukaralığı varsa çare yok ona…

Tefekkür etmek ya da düşünen ve üreten bir toplumda siyasetçi olmak…

Gelişmiş bir toplumun en değerli insanları düşünen ve fikir üreten insanlarıdır. Bilimde, sanatta, siyasette, felsefede, eğitimde, teknolojide ve her alanda fikir üretemeyenler başkalarının düşünceleriyle vazifelerini yaparlar. 

Size ait olmasa da nesnel anlamda doğru bir fikri ve buluşları doğru uygulamak da çok doğru bir iştir. Siyasette kurumsal nitelikte bile alternatif fikir(ler) üretemeyenler kısır düşüncelidir demektir. Düşüncesi kısır olanlar yani siyaset üretemeyenler mutlak kısırlıktan mütevellit iktidarsızlık teşhisiyle tedavi olmalıdırlar. 

Tek şartla... 

Hasta bunu kabul etmeli... Fakat, sorun çözülecek gibi değil, çünkü hasta kendisini "başhekim" sanıyor…

Eyvah!

Düşünce dünyamızla ve felsefeyle ilgili işler, söz sanatlarını kullanarak ve güzel laflar edilerek çözülmez. Fikir kuraklığı felsefe kuraklığıdır.
İşte bundan korkmak lazımdır...

Muhittin Gümüş 
Tanrı Dağları'ndan...
07.12.2024

YAZARLAR