Zakir TERCAN / HAREKET

Tarih: 22.06.2024 13:24

Ha yılan ha şeytan!…

Facebook Twitter Linked-in

İnsandan insana ne çok fark var… Kimisi akıl, aydınlık, ışık saçar girdiği her yere, kimisi aymazdır, karanlıktır, sıkıntıdır. Bu tipler zehir katar pişmiş aşa! Unutulmasın ki her daim kötüler iyilerden nefret eder...

Allah sizi sevindirmiyor…

Firavun kafasını gizlemesiyle meşhurdu, bu tipler gizleyemez meşum kalplerini… Ne güzel sözdür: “Her şeyin vardır bir vakti merhunu; sabırdır, selametin ve fehametin ilk merdiveni…”

Canı yanan sabretsin; can yakan da yanacağı günü beklesin. Sabret beklediğin rahmet katlandığın zahmette saklıdır…

Rabbim! Gönlümüzü senden gelen bir sevinçle doldur…

Gönül ve ömür verdiğimiz bu davada, sadakat yeminlerini, sabır ve teslimiyet dolu yüreklerle ettik! Rabbim sadakatten, sabırdan ve samimiyetten ayırmasın…

Dünya kötülerin dünyası olduysa kıyamet yakındır…

Nemrut ne kadar büyük ateş yakarsa yaksın, Allah’ın yardımı olduktan sonra sırtında bir damla suyla gelen karıncanın tarafı kazanacaktır.

Hz. Ali derki: “Her sırtını sıvazlayanı dost sanma, belki bıçaklayacak “Yer” arıyordur.”

Asla yüksek seslinin güçlü, sessizliğin zayıf olduğunu düşünme! Seni incitenlere söyle, Allah unutmayacak…

Ha yılan ha şeytan!… Biri zehirini akıtır, diğeri hançerini…

İnsanları kıra döke vardığınız yol sizin için hedef veyahut sözde doğru yol olabilir, lakin geri dönüşü olmayan yollar bir insan için en kötü seçenektir.

Yalanı kırk kat beze sarsan, kokusu yine gelir…

Kendilerini ülkü devi sanan zavallılar varya?.. Herkesi yargılıyorlar, herkesin hakkında senaryo yazıyorlar, herkesi yok sayıyorlar.. Bir tek kendilerini kaf dağında ve her yerde görüyorlar.

Çeşitli maske takanlar iflah olmaz…

Yıllarca beraber yürüdüğümüz, aynı yola baş koyduğumuzu sandıklarımızdan, kiminin ruhu, kiminin beyni ve çoğunun bir kalbi bile yokmuş!

Uzaktan sufle alanlar, başkasının değirmenine su taşıyanlar bir gün mutlaka yarı yolda kalacaklardır. Çünkü dostluklar menfaat üzerine hasıl olmuştur…

Haramda huzur arayan, huzur haram olur...

Biz kimseyi kaybetmedik. Sade bazı insanları tanıdık. Nasıl değiştiklerini gördük. Maalesef gerçek bu... İnsanlığın en büyük sorunu, insanlığını yitiren insan!

Hz. Ali demiş ki: “Haklıysan, hak seni korur…”

Ahlak yoksa adamlık yoktur, güven yoksa insanlık yıkıktır... Dürüst olmayan herkes kaybedecek, her gün bir şeyini, bir gün her şeyini…

Allah’ım! Her ne istiyorsak eğer bizim hayrımıza ise bize nasip eyle, değilse biz Senin kararına güveniyoruz, iman ediyoruz. Duamız odur ki; Bozkurtları çakallara boğdurma Allah'ım!

Zakir Tercan


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —