Naim YANIK /TAŞMEDRESELİ


Hayat kısa...

Hayat kısa, hisse alana...


Hayat kısa, hisse alana...

"Babanın biri almış çoluğunu çocuğunu, memleketine gitmiş. Almış oğlanı babasının mezarına götürmüş. Dili döndüğünce bildiği duaları okumuş. Dönerken oğluna demiş ki:
"Bak oğlum. Dedenin mezarına geldim, bildiğim duaları okudum. Eh, biz de bir gün bu dünyadan göçecez. Sen benim mezarıma gelince ne okuyacaksın?" deyince, "Gazete okuyacam, baba!" demiş. Babaşı şaşkın halde: "Bu da nerden çıktı!" deyince:

"Valla Baba, dedem sana ne okuyacağını öğretti, şimdi sen başında geldin okudun. Ben senin elinde gazeteden başka bir şey görmedim ki? Gelir sana bol bol haberleri okurum" demiş...

Malesef bizler son yıllarda sadece çocuklarımızın başarısına odaklandık. Karne başarısına, sınavlardaki başarına odaklandık. Ama kimse çocuğunun kişiliğine, karakterine, edebine, şahsiyetine, ahlakına, ana-babaya saygısına  malesef odaklanıp değer vermedi. Ne ekersek, onu biçiyoruz."

Yüce Rabbim bizleri Kur'an'ı okuyan,anlayan, anladıkları ile yaşayan ve çocuklarına örnek olanlardan eylesin.

*** 

Dilinin ucuyla değil,
Gönül burcuyla konuşan insanlarda var bu hayatta... 
Hem severler,hem sevilirler...
Diğerlerimi..?
Onları boş ver....
Yoklukları varlıklarından hayırlıdır..
..

Osman örnek
9.04.2023 12:42:16
Reis ALLAH yardımcımız olsun. Sonuna kadar bu davaya hizmet etmekten geri durmayacağız. Bizim fiyatımız çok yüksektir. Bizi kimse satın alamaz.

YAZARLAR