Ertuğrul SUBAŞI / AHVAL


“İt, kağnı gölgesinde yürür de; kendi gölgesi sanırmış”

“İt, kağnı gölgesinde yürür de; kendi gölgesi sanırmış”


Asırlardır özünü kaybetmeden, sürüp gelen en güzel kelamlarımızdan biridir. Coğrafi bölgeye ve kültürümüze göre söylemleri değişen bir “deyimdir”. Misal Anadolu’nun Kapısı Türklüğün tapusu Ahlatımızda biz;
” İt taya (ot yığını) gölgesinde yatar, öz gölgesi zanneder” bu ifade ne içindir peki? Başkasının hakimiyeti ve kudreti ile eylemde bulunan zevatlar için söylenen bir deyimdir. El-in lafı ile hareket edip, kendi fiili gibi gösteren ve daha niceleri..
Bugün bu kelplerin Ülkücü Hareket sayesinde ; Nam ettikleri, itibar kazandıkları, toplumsal statü edindikleri, kendilerini duyurup; akabinde bu kutlu dergah sayesinde “Başkan” “Reis” “Eski başkan” “Eski Reis” gibi hali hazırda Lider Teşkilat Doktrin ve Türk İslam Ülkücülüğü dava şuuru ile devam etmedikleri sürece bizim için beyhude ve geçersizdir. Sosyal medya profilinde bile şu an Ülkücü Hareketin dahilinde olmadığı halde, hatta karşı mahallede söylemlerde bulunduğu süre zarfında bile, o kutsi vasfın kudreti ile hareket edenler, o vasıf ve gömlek çoktan sizin üzerinizden düştü. Ağızlarda bir kelam “Ülkücülük siyaset üstü eylemdir” buna bizlerin inkarı yoktur ki. Ülkücülük sizin o kirli politik hâllerinizin üstünde tertemiz bir davadır. Türk İslam Ülkücülüğü sizin kilit anahtarınız değildir ki olmayacak da.

Başbuğun sayesinde eğitim gören müptezeller , Başbuğun sayesinde bir yerlerde olanlar, Başbuğun sayesinde ve ülkücülerin sayesinde bir yerlere gelip, ama Ülkücüleri görecek gözü olmayan lağım ağızlılar, Liderin elinden tutması ile bir yerde faaliyet gösterenler, Ülkü Ocaklarının referansı ile aynı doğrultuda bir kazanıma sahip olup ama “Milliyetçi Ülkücü Harekete karşı hırlayanlar” işte siz o kağnı gölgesinde yürüyen ama kendisi gölgesi sanan örneksiniz. Eğer bu bahsi geçen kazanımların vefasında ve mahiyetinde Ülkücü Hareketin  sancağı altında iseniz bu davanın her husus helal olsun. Lakin bunun karşı istikametinde iseniz haram olsun bu davanın ; evvela şehitlerinin sonra her bir ferdinin o ödenmez hakları. 
Türk Milliyetçiliği ve Ülkücülüğe her gün su katmaya çalışanlar. Türklüğün gururundan nasipsiz ve İslam’ın faziletinden bihaber olanların vallahi notunu alıyoruz.
Ülkücü Hareketin sadece tebliği ve cefası ile mücadele eden bizler, Ülkücü Hareketin edebiyatı ile cebinde her rozeti taşıyan sizler. Ülkücü Hareketin yalın ayaklı Ocak kirasını çıkarmak için çabalayan bizler, ihalelerin ardında koşan sizler, ruhundan bedenine Türk İslam Ülküsü ile kavrulan bizler, ruhundan bedenine kadar ekseni kayıp Ülkücülerin üzerinden rant sağlamaya çalışan sizler, Lider Teşkilat Doktrin ile hareket eden bizler, Koca koltuklarda Liderin adını duyunca kuduz köpek gibi salya akıtan sizler, Amasız fakatsız lakinsiz mücadele eden bizler, menfaat çarkına göre hareket eden sizler. Dün taş atan teröristler, bugün oldu kravatlı terörist. Dün Allah Vatan Millet aleyhinde söylem ve eylemde bulunan soysuzlar, bugün gölgeden gölgeye koşan kevaşeler. 
Her olayın farkındayız. Her olgunun nereye varacağının da şuurundayız. Mazimiz paktır, atimiz de aynı şekilde pak olmaya devam edecektir. 
Biz Hilal yıldızın ve Üç Hilalin gölgesinde nara atan Bozkurtlarız!
Tanrı Türk’ü korusun ve yüceltsin! 
 

#ErtuğrulSUBAŞI

YAZARLAR