Halil KAYA / SELÇUKELİ


Kafamızı meşgul eden haller ve sorular

Kafamızı meşgul eden haller ve sorular


KAFAMIZI MEŞGUL EDEN HALLER VE SORULAR:

Fetö, artık posasını çıkardığı AKP'yi terketmeye hazırlandığı yıllarda kendisine at oynatacağı yeni bir siyasi oluşuma kuyruk sallamaya başlamış, karşılıklı cilveleşmelerini gözlemler olmuştuk.

O siyasi oluşum Numan Kurtulmuş'un başında olduğu HAS PARTİ idi...

Bu gün Ak Partili bildiğimiz ve TBMM Başkanı yaptığımız Numan Kurtulmuş'tan bahsediyorum.

O günleri içeren takvim bandında,siyaseten münhal kaldığımı zanneden MHP dışı partilerin çoğu tarafıma parti üyeliği, milletvekilliği gibi konumlar teklif ediyorlardı. HAS Parti de bunlardan birisiydi ve bu tekliflere çeşitli vesilelerle aracılık edenlerin tamamı o günlerde "fetullahçı veya cemaatçi" diye adlandırılan fetönün Konya'daki akıldaneleri idi.

Teşhisimi bunları göz önüne alarak oluşturdum ben. N.Kurtulmuş hiç kuşkusuz bir fetö şakirti falan değildir. Ama şartlar oluşsaydı o hainlerle işbirliği yapabilecek bir mizacı sergilemekten de hiç gocunmamışlardı.

Bu günkü Ak Parti çizgisinde olanların hemen hepsi, o günlerde fetöye gizli gizli söverken, bir yandan da çocuklarını fetö okullarında okutmakta idiler. O okullarda okuyan çocukların tamamı bu gün fetönün uyuyan hücreleridir. O okullarda bunların beyni devşirilmeden bırakılmadıklarına adımız kadar eminiz. O çocuklar eminim ki bu gün iktidar sayesinde devletin en mühim noktalarında güç sahibidirler.

Ayrıca nicel üstünlükler sağlamak için bu meşum yapıdan partilerine aldıkları siyasi kimliklere hiç bir şey yapılmadı, Ak Parti içinden bunlar tasviye edilmedi, alayı gizlenerek mevzilerinde duruyor; üstelik iktidar gücü kullanma imtiyazına da sahipler.

Son bir kaç gündür kovuklarından başını çıkarma ihtiyatsızlığına düşen yılanlar yakalandı, ama yuva kapasiteleri çok büyük ve o kapasiteyi veya bataklığı oluşturan folluk bu gün iktidarda olan bir parti...

Fetö kahpeliğinin zirve yaptığı 15.Temmuz.2016'dan beri koskoca sekiz yıl geçti. Bu sekiz yılda icra daha da güçlensin diye kullanımlarına sistemler değiştirip, takdim ettiğimiz AKP bu sürede fetönün siyasi ayağına hiç ilişmedi. "Kendi fetöcülerini makbul veya layüsel" olarak değerlendirdiler. Haliyle fetö, ülkenin gündeminden düşürülemedi bir türlü,belki de daha da teçhiz ettiler kendilerini yılan kovuklarında...

Özetle,  AKP'nin arınması şart. Aksi halde fetö her gün bir önceki güne göre daha güçlenmiş olarak ülke hayatının içinde olacak. Mesela kabine içinde Pensilvanya'ya sempatik gelen Bakan var mı, hiç sondajı yapıldı mı? Hepimizi rahatsız eden bir kuşku bu...

Halil Kaya

YAZARLAR