Zakir TERCAN / HAREKET


Kutlu hesap!

Giden ömürden gitsin, gönülden gitmesin! Sevginizi israf edeni, vefanızı harcayanı, dostluğunuzu satanı gönül kapınızdan içeri almayın! Hak edene ömrünü ver gelsin, etmeyene yolunu göster gitsin.


Giden ömürden gitsin, gönülden gitmesin! Sevginizi israf edeni, vefanızı harcayanı, dostluğunuzu satanı gönül kapınızdan içeri almayın! Hak edene ömrünü ver gelsin, etmeyene yolunu göster gitsin.

“Ve la galibe İllallah”... Galip olan sadece Allahtır! Herkesin bir planı varsa Allah’ın da vardır. Kul hesabının üstünde kutlu bir hesap vardır.

Kimsenin diline “AH” olmayın. Kimsenin saçına “AK” olmayın. Kimsenin gözüne “YAŞ” olmayın. Kimsenin baharına “KIŞ” olmayın. Kimsenin gönlüne “YÜK” olmayın. Kimsenin kalbine “YARA” olmayın. Daha fazlası, sizden çıkar.

Bir insanın utangaç ve edepli oluşu özgüvensiz olduğundan değil; kişilikli olduğundandır. Kaliteli insan işiyle, boş insan kişiyle uğraşır…

Müthiş bir söz: “Körün gözü açıldığında kırdığı ilk şey bastonudur, nankörlük bu kadar güzel anlatılmazdı…”

Birine ne kadar merhamet edersen et senin merhametini hak etmiyorsa artık onu Allah’ın merhametine bırakmak gerekir…

Merhamet, mesuliyet ve mahcubiyet insan olmanın şartları arasındadır. Bunlar yoksa hiçbir şey tamam değildir.

İnsan oğlu doğru oldukça, zor da olsa sonunda mutlaka eğri belasını bulacaktır. Kalbî yakınlık her türlü uzaklığı aşacak kuvvettedir. Beraber yürümek ancak kalple mümkündür.

Allah, Yusuf Suresi’nde bize der ki: “Kuyunun dibini görmeden zirvelere çıkamazsın, sıkıntı elbette bir gün bitecek, üzülen elbette bir gün mutlu olacak, kaybolan elbette bir gün bulunacak, özlenen elbette bir gün geri dönecek, bazı rüyalar elbette gerçek olacak, gerçek elbette bir gün ortaya çıkacak, sabır imtihandır; sabrın sonu elbette selamettir, imtihan aşktır. Aşk ise Allah’tır!”

Ayet (Fatır/10) Kötülükleri planlayıp kuranlara gelince: “Onlar için şiddetli bir azap vardır. Onların tuzağı ve planı mahvolacak boşa çıkacaktır.”

Fikrini savunamayanlarla birlikte olamayız. Soluğu kesilince saklanıp, zoru görünce kuytuya girenlerle birlikte yürüyemeyiz.

Muhakkak ki her zorluğun yanında bir kolaylık vardır. Kimse akşam yatağa yattığı haline güvenipte sabah için başkaları üzerinde plan kurmasın.

Moralini Bozma; “Allah yaşadıklarını görüyor.” Umutsuz olma; “Hayat hala devam ediyor.” Sakın pes etme; “Allah her zaman seninle.” Kapıyı kilitleyen de açan da aynı anahtar değil mi? Sabret. Tevekkül et. En hayırlısı nasip olsun.

Allah'ım! Sana inandık, sana güvendik umudumuzu senin rahmetindir. Sen bizim bu dünyadaki imtihanımızı kolaylaştır, bizi senden başkasına muhtaç etme. İşimizi, düşüncemizi, niyetimizi, kalbimizi, bugünümüzü ve yarınımızı hayırlı kıl amin.

Zakir Tercan

YAZARLAR