Halil KAYA / SELÇUKELİ


Mevzilenmiş dehliz yoldaşları...

Hulasa; malum yazar sadece kendi görüşlerini yazmamış; AKP içinde mevzilenmiş dehliz yoldaşlarının da sözcülüğünü yapmıştır.


Siyaset kurumu Fetöden arınmadıkça bir köşe yazarının ihanet kokan hezeyanlarına gösterdiğimiz tepkinin etki süresi en fazla iki gün olur.

2018 seçimlerinde YSK'ya verilen Cumhur İttifakı Protokolü esas alınarak bu ittifak kurumsal ve köşeleri belli bir statüye kavuşturulması gerekirken; bu kadar anlamlı bir süreyi özellikle bizim taraf AKP'ye akreditasyon beyanıyla müzmal ettik.

Bir zamanların Fetölü, HDP'li yol arkadaşlarıyla muhkem iktidar camiasının bünyesinde, hala o günlerin tat(!) artığını yalamakla meşgul ve bilinen profilleri yerli yerinde dururken; devleti adeta İmralı ve Ankara'daki konuşlu iki eşbaşkanlı görüntüye sokan, Başkent'te alınan kararların kuryeler vasıtasıyla İmralı'da redakte ettirildiği meşum günlerin özlemi içindeki ağlak kimlikler ve "mücadeleciler" tabanlı AKP mensuplarının MHP tarafından çizilecek eksene rıza gòstermedikleri çok belli idi.

Anılan yazarın kovuğundan başını çıkartıp, tıslatan AKP içindeki temizlenmemiş fetö unsurlarıdır; hiç kuşku duymuyorum.

Son seçim bozgununun sebebi olarak MHP ile birlikte oluşturulan milli politikaları gerekçe göstererek bu ittifakın bozulmasını tavsiye edecekleri gün ve saatler de yakındır.

Halbuki ki, Mayıs seçimlerinden beri Anadolu'daki yükselen feryatları umursamayan, kibirli, "doğrusunu biz biliriz" edalı ve hala aynı tavırda ısrar etmekte olan iktidar ve mensupları 31 Mart Bozgunu'nun yegane sebebidir.

Düşünün; hiç bir şey yapmadan oturan, hatta biraz da kuşkulu Mansur Yavaş Ankara'da Turgut Altınok'un iki misli miktarda oy alıyor. Bu fotoğrafın belediyecilik meziyet ve kriterleriyle izahı mümkün değildir. Bu sonuç iktidarın duruşu ve uygulamalarıyla istihsal edilmiştir. Kimse kusura bakmasın ve bulutların üzerinden inilsin.

Otokritik (özeleştiri) yapmasını bilmeyen yapıların ömrünün sonu yaklaşmıştır.

Hala sosyal medyada ve bazı platformlarda hamasetle karılmış uzun uzun yazılar döşenmek ve de nutuklar irad etmek reeli örtmeye yetmiyor.

Dijital çağ her şeyi saydamlaştırdı. Issız bir dağ başında sürüsünü otlatan çoban bile dünyayı okuyup, değerlendiriyor artık. Günümüzde kasaba politikacısı çizgisiyle geçer akçe aramak beyhude çaba olur.

Hulasa; malum yazar sadece kendi görüşlerini yazmamış; AKP içinde mevzilenmiş dehliz yoldaşlarının da sözcülüğünü yapmıştır.

Neticeten tavsiyemiz, Cumhur İttifakı daha kurumsal ve net bir statü tanımına kavuşturularak yoluna devam etmelidir.

18.Nisan.2024
Halil Kaya

YAZARLAR