Muzaffer ÇELEBİ / ÇELEBİCE


MHP'nin varlığı

MHP var olduğu günden bu yana ülke, devlet ve millet menfaatlerini göz önünde tutarak siyaset yapmıştır. MHP'nin 50 yılı aşkın varlığı ilkeli siyasetinin ispatı olmuştur.


Yazıma; Lider Devlet Bahçeli'nin şu anlamlı sözleri ile başlamak istiyorum.

Lider diyor ki:

"İhanete, darbelere, iftiralara meydan okuyan yarım asırlık bir çınar. Sadakat ile örülü; ölümlerle yılmayan, pusularla yıkılmayan zırh gibi bir duvar. Bir ömrü; vatan sevgisine ve millet sevdasına feda eden yüksek dereceli maneviyat."

TÜRKİYE terör girdabında kıvranırken, bu kaygan ve kaygı verici süreçte ülke ve millet menfaatlerini her şeyin önünde tutan tek partinin MHP olduğuna akıl ve vicdan sahibi herkes şahittir.

MHP var olduğu günden bu yana ülke, devlet ve millet menfaatlerini göz önünde tutarak siyaset yapmıştır. MHP'nin 50 yılı aşkın varlığı ilkeli siyasetinin ispatı olmuştur.

Bugün Türkiye'yi içinden çıkılmaz bir hale getiren bir anlayışa, bir yönetime, bir zihniyete bizim hareketimizin, genel başkanımızın onların peşine takılması gibi bir durum söz konusu olamaz. Bunu dillendirmek bile bizim kendi kendimize hakaret olur diye düşünüyorum.

Biz Liderimiz Sayın Devlet Bahçeliden eminiz. Milliyetçi hareketi, devletimizi sıkıntıya sokacak bir işin içinde uzaktan, yakından ilgisi, alakası olmaz.

Biz Lider Devlet Bahçeli'ye güveni olan bir hareketiz. Bu hareketin mensupları şunun, bunun yönlendirmesiyle değil, kendi inanmış olduğu değerler doğrultusunda hareket eder.

MHP'nin yüzyılları aşan ideolojik geçmişe sahip bulunduğunu, 54 yıla yaklaşan bir siyasi harekettir. Türk siyasi hayatının, MHP'nin ülke sorunlarıyla ilgili yaptığı teşhislerin, ortaya koyduğu çözüm önerilerinin doğrulanması şeklinde ceryan ettiği bir gerçektir.

MHP yok şunun peşinden gitmek, yok bunun peşinden gitmek' gibi birtakım ithamlarının bizim içimizde yankı bulması, bizim içimizde konuşulması gerçekten üzüntü verici bir durumdur. Biz kendisine güveni olan bir hareketiz.

Başbuğumuzun ideolojik duruşuna, o konudaki hassasiyetine inandığı bir insanı biz burada kalkıp birbirimize mi anlatacağız? Sayın Genel Başkanımızın çok sağlam, dört başı mamur oturmuş bir Türk milliyetçiliği anlayışına sahip olduğunun şahidiyiz

Geçmişte başka partilerde siyaset yapmış, başka partilere hizmet etmiş, kişiler MHP'de siyaset yapabilir, hatta Genel Başkan Yardımcısı, Meclis Başkanvekili de olabilir. Ama bu kutsal davanın partisi olan MHP'ye Genel Başkan olamaz. Sözlü kural ve kanunudur.

MHP Türk milletinin değerlerine sıkı sıkıya bağlıdır, Lider Devlet Bahçeli'ye güvenimiz tamdır.

YAZARLAR