Mehmet Ali GÜNAYDIN / KÖKBÖRÜ


Millî hobilerimiz..

Tarih sahnesine çıktığımız ilk andan itibaren fetih ruhuyla süslü ideallerimiz hep olmuştur


Biz Türkler sınırlarmızı genişletmeyi severiz. Hele ki sınırlarımızda sorun varsa. 

Tanrı’nın Kırbacı Attila’nın dediği gibi; ‘’eğer sınırlarınızda sorun varsa bunu gidermenin tek yolu sınırlarınızı genişletmektir’’ sözünü tarih boyunca kendimize hep şiar edinmişiz.

Sınırlarımızı genişletmek, yeni yurtlar edinmek, kutlu fetihlere imza atmak, şanlı Türk bayrağını sırasıyla yanıbaşımızdaki beldelere dikmek, kurt başlı tuğlarla cenk etmek, otağımızı düşman topraklarında kurmak en büyük milli hobilerimizdendir diyebiliriz. 

Tarih boyunca durağan bir budun olmamışız. Yerimizde çakılı kalmamışız. Dört bir yana gitmekten korkmamışız. Atlarımızı ağılda bağlı tutmamışız. Kılıcımızı kınında hapsetmemişiz. Ok ve yayımızın vuslatına engel olmamışız.

Ötüken’e sırtımızı dönmemişiz ama Ötüken’den başka diyarlara gitmekten de geri durmamışız. 

Bu milli fıtratımız nedeniyledir ki Türkistan'da doğan milletimiz, Çin içlerine, Hindistan’ın ortasına, Sibirya’nın derinliklerine, Avrupa’nın kalbine, Afrika’nın merkezine ve Anadolu’nun göbeğine doğru ilerlemiştir. 

Tarih sahnesine çıktığımız ilk andan itibaren fetih ruhuyla süslü ideallerimiz hep olmuştur. 

Türk’e yurt edindirmek isteyen kızılelmalarımız hayatımızdan hiç eksik olmamıştır. 

Dünyada adaleti tesis etmeyi hedefleyen ülkülerimiz yaşamımıza hep yön vermiştir. 

Milletlerin milli fıtratları kolay kolay zamana yenik düşmez. Çinliler dün de hilede mahirdi, bugün de mahirdir. Yahudiler dün de korkaktı bugün de korkaktır. Avrupalı kavimler dün de soykırımcıydı, bugün de öyleler. Yunanlılar dün de İzmir’i istiyordu, bugün de İzmir’den vazgeçmiş değiller. Ruslar dün de sıcak denizlere inmek istiyorlardı, bugün de en büyük hayalleri bu. 

pBir fikrin karşısına başka bir fikirle, bir idealin karşına başka bir idealle, bir eylemin karşına başka bir eylemle çıkmazsanız yenilgiye mahkum olursunuz. 

Örneklendirecek olursak Siyonistlerin Davud Koridoru hayalinin karşına Misak-ı Milli içerisinde yer alan Irak ve Suriye topraklarındaki soydaşlarımızın haklarını koruyacak, Türkmeneli coğrafyasını coğrafyamıza dahil etme planını hayata geçirmeye çalışmazsak Siyonistler bir gün başarılı olurlar. 

Veya Ege’ye, Marmara’ya, Ege ve Akdeniz’deki tüm adalara göz diken Yunan’a karşı Batı Trakya’ya ve Balkanlar’a yönelik hamle yapmazsak yenilgi ile karşı karşıya kalırız. 

Çok şükür ki dünyada hiçbir devlette olmayan çok köklü bir geçmişe ve bunun neticesinde de kadim bir devlet aklına sahibiz. 

Yine çok şükür ki milli duygularımız hep taze, milli ülkülerimiz hep diri, milli ruhumuz hep çoşkun. 

O yüzdendir ki birileri Anadolu ve çevresindeki coğrafyalar için sinsi planlar işletse de sonuç alamayacaklar ve Türk’ün planı tarihe yine damgasını vuracaktır.  

YAZARLAR