Hacı Vahap / SİZDEN BİRİ


Pakistanlı Faysal'ın PKK sürüsüne dalışı

Faysal; barışcıl(!) bir yürüyüş yapmak için toplanmaya başlayan Kürtlerin arasına arabayla dalarak camları açip yüksek sesle Türk milli marşını çalarak elindeki Türk bayrağını da sallıaarak Kürtlere saldırmış..


İş yerim Hannover`de; temizlik ekipmanları pazarladığım için Hannover ve çevre illerdeki temizlik firmalarıyla irtibat halindeyiz.

6 ay önceydi... 
Bir Cumartesi günü,130 km uzaklıktaki Bremen`deki bir müşterime gitmem gerekti. 
O gün için de işlerimde bayağı bir yoğunluk vardı. Haliyle yanımda çalışan Faysal isminde Pakistanlı bir elemanımı göndermem icap etti. 
Faysal`ın arabası arızalı olduğundan benim arabamla gönderdim...
Hannover - Bremen arası otoban, en fazla bir veya bir buçuk saatlik bir yoldu.. Üç saat oldu, dört saat oldu Faysaldan ses yok.
Müşteri arıyor, saat on altida firmayı kapatacağız; nerde kaldınız. Sorular, sorular...
Faysal`ın tel kapalı...
Neyse ki, benim telefon çaldı; arayan Bremen Polisi... 
Haydaa al başına işi...
Bastım gittim; vay anam vay! Bizim Faysal ne suçlar işlemiş.
Çok kısa anlatacağım!
Faysal, Bremen`e yaklaşınca otoban tıkalı olduğundan ara yollara dalmış merkeze yaklaşırken kendini bir sürü kalabalığın ilerlediği yolda bulmuş. Daha ne olduğunu anlamadan kalabalık önünü kesmiş tekmelerle arabaya saldırmışlar. Garibim; daha ne olduğunu anlamadan kapıyı açıp Faysal`ı yumruklamaya başlamışlar ki; tam o sirada kalabalığa eşlik eden polisler yetişmiş.
Netice Faysal; barışcıl(!) bir yürüyüş yapmak için toplanmaya başlayan Kürtlerin arasına arabayla dalarak camları açip yüksek sesle Türk milli marşını çalarak elindeki Türk bayrağını da sallıaarak Kürtlere saldırmış...
Bu durumu gören Kürtler, Faysal`ı polise teslim etmişler. Ve bu durumun böyle olduğuna dair 6 Kürt şahitlik etmiş..
Oradan ayrılıp sonucu beklerken gelen yazı ile şok olduk ya....
Bir hafta sonra savcılıktan gelen yazıda Faysal suçlu bulunurken, TÜRK BAYRAĞI da tahrik unsuru sayılmaz mı? 1.250 ? Faysal`a para cezası geliverdi.
İşin özü, bayrak mı; merak edenlere söyleyeyim!  
ARABANIN İÇTEKI AYNADA TAKILI EL BÜYÜKLÜĞÜNDE ŞANLI BAYRAĞIMIZ...

YAZARLAR