Mehmet Ali GÜNAYDIN / KÖKBÖRÜ


Paramotor...

Paramotor ile güzel vatanımızın Cennet koylarını gezmek dururken ihanet yolunu seçerek havada ölen ilk hainler olarak tarihe geçmiş oldular. PKK herhalde bu ‘’Devrim Şehitleri’’ni ‘’İlk Hava Şehitlerimiz’’ diye her yıl anacaktır.


Takip ettiyseniz geçen gün PKK’nın paramotor kullanarak bir eylem hazırlığı haberlere yansımıştı. 

Şırnak’ın Uludere İlçesi Düğün Dağı Mevkii’nde iki paramotor ile teöristler Irak sınırından sızarak eylem yapmaya çalışmıştı. Tabii ki bu eylem hayalleri güvenlik kuvvetlerimizin başarısı sayesinde suya düştü. 

SİHA ve ATAK Taarruz Helikopterlerimiz tarafından ateş altına alınan dört terörist Cehennem’deki yoldaşlarının yanlarına ücretsiz gönderildiler.

Genellikle dağda bombalarımızı yiyen teröristler mutluluktan(!) havaya uçarken bu kez tersi oldu ve teröristler havada Azrail’le tanışıp yere çakıldılar.

Paramotor ile güzel vatanımızın Cennet koylarını gezmek dururken ihanet yolunu seçerek havada ölen ilk hainler olarak tarihe geçmiş oldular. PKK herhalde bu ‘’Devrim Şehitleri’’ni ‘’İlk Hava Şehitlerimiz’’ diye her yıl anacaktır.

 

Bu olayda asıl dikkat etmemiz gereken ve köşe yazımızın özünü oluşturacak husus şu:

Dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan savaşlarda, operasyonlarda, çatışmalarda ortaya konan yeni savunma ve saldırı taktikleri hemen başka devlet ve gruplar tarafından taklit edilir. Savaş stratejileri çok dinamiktir, asla durağan değildir ve bu stratejiler her zaman şartlara, duruma ve imkanlara göre kendini günceller, yeniler.

Aklın akılla mücadelesi olan savaşta öncü olan, öngörülemeyen olan, düşmanına harp sahasında sürprizler yapan, şok saldırılara imza atabilen, manevra kaabiliyeti ve ateş gücü yüksek olan tarafın kazanması muhtemeldir. 

PKK eylemlerine göz attığınızda son birkaç yıldır özellikle insansız hava araçlarıyla saldırı denemelerine hız vermiş durumda olduğunu görürsünüz. 

Savaş teknolojsinde yaşanan gelişmeler terör örgütünü de bu yola sevketmiş, icra edilmesi zahmetsiz ve risk taşımayan bu saldırı türü vampir ruhlu kalleşlerin iştahını kabartmıştır.

İşte tam da bu noktada ülkemizin savunma sanayisindeki son yıllardaki atılımının ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Her türden silahı üretebilmek, bizim silahlarımızın yabancı muadillerinden üstün olması, üretim kapasitemizin yüksek olması, dünyada olmayan silah teknolojilerine sahip olabilmek ve savunma sanayisi alanında taklit edilen olmak çok çok kıymetli.

TİHA ile tespit edilen ve SİHA ile eşkıyaların yok edildiği saldırıdan yola çıkarak ve yıllar süren terörle mücadelemizi dikkate alarak şu çıkarımda bulunmamız yanlış olmaz herhalde. 

Terör örgütleri ülkemize karşı saldırılarını çeşitlendirerek ve bu çağın imkanlarına uygun olarak yapmaya devam edecekler. Bizim açımızdan ise değerlendirecek olursak geçmişten günümüze terörle mücadelede gösterdiğimiz başarı artarak devam edecektir ve özellikle son yıllardaki silah sanayisindeki attığımız büyük adımlar sayesinde tüm cenk meydanlarından galip ayrılmamız harp kanunu açışından doğal bir sonuç olacaktır.

Emine kaşıkçı
22.08.2024 09:18:54
Vatanımı seviyorum devletimin yanındayım pkk ve destekçilerini lanetliyorum

YAZARLAR