Abdullah DURKUT / KELAM


Rusya Ukrayna Savaşı Ve Soykırımcı Putin

Yüzde 68'i Ortodoks Hristiyan Ukrayna ile yüzde 71'i Ortodoks Hristiyan Rusya arasındaki kanlı savaş iki halkın arasındaki ortak bağlara rağmen başlamış ve en acımasız yüzüyle hepimizi ekranların karşısına kilitlemiştir. 


20 Mart 2003 yılında başlayan Amerika'nın Irak işgalinin 26. gününde ölen sivil sayısı 7500 kişi olarak açıklandı. Her iki taraftan ölen asker ve direnişci sayısı ise binlerce kişi. Savaşın devamında ve işgal boyunca toplam insan kaybı bir milyon kişinin üzerinde olduğu öngörülüyor.

Savaşın başladığı andan itibaren şehirler adeta kan gölüne dönmüş, yağmalanmış insanlar kaçacak sığınacak yer dahi bulamamıştır. Bu savaş esnasında sosyal medyadan müzikli video paylaşımı yapan özel efektler kullanarak düşman cephesine sübliminal mesajlar gönderen askerlere, maalesef rast gelinmemiştir.

Suriye'de 2011 yılında başlayan iç savaşta yağmalanan şehirler, öldürülen sivil insanlar, kullanılan kimyasal silahlar hakkında net bir sayı vermek  mümkün değil. Savaşın ilk günlerinde bile binlerce masum hayatını kaybetmiştir. Bu savaşta da bırakın evlerinizden video çekmeyi kaçmak ve sığınmak için yer bulmak bile birçok sivil için mümkün olmamıştır. Savaşın devamında hayatını kaybedenlerin sayısının milyonlara ulaştığı söylenmektedir.

Yakın tarihimizde yaşanan ve halen hafızlarımızda duran Sırbistan, Hırvatistan, Bosna, Kosova ve benzeri savaşlarda da yine binlerce masum sivil katliamları yerle bir edilen şehirler ve en nihayetinde acımasız soykırımlar ile sonuçlanan savaş gerçekleri hepimizin malumudur.

Bu savaşlar esnasında da balkonlarından video çekip paylaşan masum sivillere rastlamak, düşman askerinin moral ve motivasyonunu bozmak adına sokaklardan dakika başı canlı yayın yapan insanları görmek, maalesef mümkün olmamıştır.

Savaşlar elbet acı, kan ve gözyaşından beslenenler için bir seçenektir. Bizler için esas olan, Gazi Mustafa Kemal'in dediği gibi; "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" anlayışıdır. 

Buna mukabil olarak Ukrayna - Rusya savaşına bakış açımızın da bu yönde olduğunun bilinmesi dilek ve temennimizdir.

"RUSYA UKRAYNA SAVAŞI VE SOYKIRIMCI PUTİN "

Yüzde 68'i Ortodoks Hristiyan Ukrayna ile yüzde 71'i Ortodoks Hristiyan Rusya arasındaki kanlı savaş iki halkın arasındaki ortak bağlara rağmen başlamış ve en acımasız yüzüyle hepimizi ekranların karşısına kilitlemiştir. 

Elektrik kesintisi olmayan evlerinden, internet erişimine açık telefonları ile haber ekranlarına bağlanan, yoldan geçen Rus askerlerine balkonda oturarak saksafon ile Ukrayna milli marşı çalan insanların yaşadığı zulüm, elbette acıdır, elbette ki kabul edilemez!

Ukraynalı manken kızların, o en güzel, o en makyajlı halleri ile silah kuşanması, en kaliteli kameraları ile hd fotoğraflar çekmesi, instagram facebook tiktok gibi paltformlarda bu hali ahvallerini paylaşmak zorunda kalmaları, Putin denen zalimin bir soykırımcı olduğunun en açık delilidir. 

Gariban Ukrayna askerlerinin yaşadıkları acıların tesiri ile bir araya gelip, dans ve müzik eşliğinde ortaya koydukları performans ve paylaşımlar hepimizin yüreğini dağlamış ve Putin'in acımasızlığını bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Bu acımasız savaş ve zalim putin hakkında daha fazla yazılacak ve konuşulacak hiçbirşey yoktur !

Hadi kalın sağlıcakla..

Ne Amerika Ne Ukrayna 

Ne Rusya Ne Çin,

Herşey TÜRK'E göre TÜRKLÜK için!
 

YAZARLAR